Π.Άντερσον σε Σαλβίνι: «Eίσαι φασίστας» – Ο Ιταλός την έκανε «ηφαίστειο» με ξύλο σε antifa & απελάσεις 2.000 μεταναστών

Κοινοποίηση:
1

Θίχτηκε» η Πάμελα Άντερσον από τον νέο μεταναστευτικό νόμο που πέρασε ο Μ.Σαλβίνι στην Ιταλία και άρχιζε να «πυροβολεί» τον Υπουργό Εσωτερικών και Αντιπρόεδρο της Ιταλίας χαρακτηρίζοντας τον «φασίστα».

Σύμφωνα με τον νέο μεταναστευτικό νόμο του Σαλβίνι  αναμένονται ριζικές αλλαγές που μεταμορφώνουν την Ιταλία με 2.000 απελάσεις μεταναστών κάθε μήνα αρχής γενομένης από 1η Ιανουαρίου 2019!

Εξοργισμένοι πολλοί οπαδοί του Μ.Σαλβίνι αντέδρασαν δίνοντας και το βίντεο στη δημοσιότητα με την ιταλική Αστυνομία να ρίχνει «ξύλο» στους γνωστούς «Αntifa». Χιλιάδες Ιταλοί υμνούν τον Μ.Σαλβίνι για την τάξη που βάζει στην χώρα. Ομως αυτό δεν άρεσε στην Πάμελα Άντερσον.
Η ηθοποιός, που ενδιαφέρεται για το Προοδευτικό Κίνημα Σάντερς -Βαρουφάκη, ξέσπασε στο twitter κατά του Ιταλού Υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος της απάντησε αναλόγως.

Η Πάμελα Άντερσον, γνωστή για τον «ακτιβισμό» της σε πολλά διεθνή θέματα, στράφηκε κατά της ιταλικής κυβέρνησης γράφοντας στον λογαριασμό της στο twitter ότι ανησυχεί για τη χώρα, καθώς της θυμίζει πλέον «τη δεκαετία του 1930, όπου υπήρχε φόβος και ανασφάλεια σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας και όπου συνέβαιναν καθημερινά επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες».

Επιπλέον, στράφηκε προσωπικά κατά του Σαλβίνι, λέγοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση τείνει προς ένα νέο είδος φασισμού με την αντιμεταναστευτική της πολιτική.

Mάλιστα, στο τέλος της ανάρτησης της, η Άντερσον έγραψε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια πανευρωπαϊκή αφύπνιση σε όλα τα επίπεδα, της κοινωνίας, της οικονομίας, των συνόρων, της οικολογίας, προιδεάζοντας για την επίσημη και δραστήρια στήριξή της -ή και συμμετοχή της- στο κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε να της απαντήσει θυμίζοντας τις εποχές που η ξανθιά ηθοποιός πρωταγωνιστούσε στο Baywatch, αναρτώντας μάλιστα μια φωτογραφία της με κόκκινο μαγιό από τότε.

Στην ανάρτησή του, ο Σαλβίνι έγραψε:

«Με πόνο, ως φανατικός θαυμαστής του Baywatch διάβασα τα σχόλια της Πάμελα».

Έβαλε δε μια προ εικοσαετίας σέξι φωτογραφία της, γράφοντας «Εκείνη δεν θα είναι εκεί. Όλοι στη Ρώμη στις 8 Δεκεμβρίου» για να προωθήσει μια ομιλία του.

H Πάμελα Άντερσον προφανώς ενοχλήθηκε από το σχόλιο του, και φρόντισε να κάνει retweet ένα σχόλιο του συνιδρυτή του DiEM25 (ναι, του κόμματος του Βαρουφάκη), του φιλόσοφου Srećko Horvat, ο οποίος έγραψε:

«Αγαπητέ Ματέο Σαλβίνι, αντί να κουβεντιάζεις πολιτικά, μήπως να δημοσιεύσεις μια δική σου φωτογραφία με μαγιό του Baywatch; Ή καλύτερα όχι. Μόλις αποδείχθηκε ότι είσαι μισογύνης, τι κάνεις με την άνοδο του φασισμού».

Η κάτω Βουλή της Ιταλίας ενέκρινε το σχέδιο νόμου που κάνει πολύ πιο αυστηρή την πολιτική της χώρας ως προς τη μετανάστευση, όπως επεδίωκε ο Ματέο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκας.

Η ιταλική Βουλή ενέκρινε το κείμενο, όπως είχε ήδη κάνει η Γερουσία στις αρχές του Νοεμβρίου, με 396 ναι, έναντι 99 όχι.

Η κυβέρνηση που έχουν σχηματίσει η Λέγκα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων μετέτρεψε την ψηφοφορία για το σχέδιο νόμου σε διαδικασία χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης και στα δύο σώματα του ιταλικού κοινοβουλίου.

Το κείμενο κάνει πολύ πιο σκληρή την πολιτική της Ιταλίας έναντι των μεταναστών.

Αντικαθιστά ιδίως τις άδειες παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, διετούς διάρκειας, που το τρέχον διάστημα παραχωρούνται σε περίπου 25% των αιτούντων άσυλο, με διάφορες άλλες, βραχύτερες άδειες παραμονής, όπως η «η ειδική προστασία», διάρκειας ενός έτους, ή η άδεια παραμονής εξαιτίας «φυσικής καταστροφής στη χώρα καταγωγής», διάρκειας έξι μηνών, μεταξύ άλλων.

Προβλέπει επίσης κατεπείγουσες διαδικασίες απέλασης κάθε αιτούντα άσυλο που χαρακτηρίζεται «επικίνδυνος» από τις αρχές.

Ακόμη, αναδιοργανώνει το σύστημα υποδοχής των αιτούντων άσυλο (146.000 στα τέλη του Οκτωβρίου), οι οποίοι πλέον θα μεταφερθούν σε μεγάλα κέντρα, για λόγους εξοικονόμησης πόρων.

Σε ό,τι αφορά την πτυχή της ασφάλειας, το κείμενο προβλέπει την γενίκευση της χρήσης όπλων που προκαλούν ηλεκτροσόκ, αλλά και των εκκενώσεων κατειλημμένων κτιρίων.

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε εξάλλου ότι δεν σκοπεύει να υπογράψει το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση, όπως είχε δεσμευθεί το 2016 η προηγούμενη κυβέρνηση, της οποίας ηγείτο ο κεντροαριστερός τότε πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Η κυβέρνηση Λέγκας/M5S δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο της 10ης και της 11ης Δεκεμβρίου στο Μαρακές όπου αναμένεται να επικυρωθεί το Σύμφωνο, «επιφυλασσόμενη να εφαρμόσει ή όχι το κείμενο μόνο αφού αποφανθεί το κοινοβούλιο» για το περιεχόμενό του, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Πουτάνες, πούστηδες και Γιάνιδες, στην υπηρεσία του Σόρος. Οι πιστές πουτάνες, στα δύσκολα φαίνονται.

Leave a Response