Πώς θα συμπληρωθούν οι συγκεντρωτικές δηλώσεις για το Airbnb

Κοινοποίηση:
1369219-1-656x410

Όσοι εκμισθώνουν κατοικίες μέσω κάποιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb, εκτός από την εγγραφή στο ηλεκτρονικό Μητρώο της ΑΑΔΕ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και τη υποβολή της πρώτης δήλωση βραχυχρόνιας διαμονής θα πρέπει να υποβάλουν και τη συγκεντρωτική δήλωση βραχυχρόνιας διαμονής.

Η δήλωση αυτή θα πρέπει να υποβληθεί για πρώτη φορά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και μετά μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την αναχώρηση του μισθωτή – πελάτη.

Ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
1. Οι αρχικές «Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής» υποβάλλονται μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ημέρα αναχώρησης του μισθωτή από το «Ακίνητο». Εξαιρετικά, για μισθώσεις που η ημερομηνία αναχώρησης του μισθωτή είναι μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2018, υποβάλλεται συγκεντρωτική, ανά ακίνητο «Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής» μέχρι 30/11/2018.

2. Στην οθόνη της Δήλωσης Βραχυχρόνιας διαμονής στην διεύθυνση www.aade.gr, συμπληρώνετε τα παρακάτω πεδία:

Στοιχεία διαμονής
– Άφιξη: την ημερομηνία της πρώτης άφιξης μισθωτή μέσα στο 2018 π.χ. 01/01/2018

– Αναχώρηση: την ημερομηνία αναχώρησης π.χ. 31/10/2018

– Συνολικό εισπραχθέν μίσθωμα: To άθροισμα των επιμέρους μισθωμάτων

– Τρόπος πληρωμής μισθώματος: Επιλέγετε τον τρόπο πληρωμής από τη λίστα και σε περίπτωση που δεν είναι ίδιος για όλες τις επιμέρους μισθώσεις επιλέγετε «Λοιποί»

– Ηλεκτρονική πλατφόρμα: Επιλέγετε από τη λίστα «Συγκεντρωτική Δήλωση για το έτος 2018»

Στοιχεία μισθωτή
– ΑΦΜ: Πληκτρολογείτε 9 μηδενικά

– Ονοματεπώνυμο μισθωτή: Συμπληρώνεται αυτόματα από την εφαρμογή με την ένδειξη «ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΛ»

3. Στη συνέχεια, από το μενού «Ενέργειες», επιλέγετε «Οριστικοποίηση», προκειμένου να υποβάλλετε τη «Συγκεντρωτική Δήλωση για το έτος 2018» ή «Προσωρινή αποθήκευση» σε περίπτωση που θέλετε να επεξεργαστείτε τη δήλωσή σας σε δεύτερο χρόνο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: