Πυροβόλησε τον ένα μετά τον άλλο, ξεκαθάρισε το χρονικό της απόπειρας φόνου (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Τα κομμάτια του παζλ, της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε το πρωί έξω από νυχτερινό μαγαζί στην Έγκωμη, στήνει η Αστυνομία, η οποία καταζητεί τρεις Ελληνοκύπριους.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στην αιματηρή συμπλοκή, ενεπλάκησαν πέντε πρόσωπα, τρεις καταζητούμενοι και δύο τραυματίες, ενώ φαίνεται να ξεκαθαρίζει το χρονικό της εγκληματικής ενέργειας.

Το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη συνοδευόταν από άλλα δύο πρόσωπα και είχαν συναντηθεί με τα δύο αδέλφια στο νυχτερινό μαγαζί. Σε κάποια στιγμή, τα δύο «στρατόπεδα» άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα, ενώ ο καυγάς μεταφέρθηκε εκτός του μαγαζιού.

Τότε, ο ένας εκ των καταζητούμενων ανέσυρε πιστόλι και πυροβόλησε αρχικά το ένα από τα αδέλφια, στη συνεχεία τον δεύτερο, ενώ έριξε και τρίτο πυροβολισμό στον αέρα. Ακολούθως, οι τρεις Ελληνοκύπριοι, 40, 42 και 37 ετών, διέφυγαν από τη σκηνή, ενώ ο ένας εκ των δύο Σύρων, 30 ετών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με τραύμα στο κεφάλι, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται κρίσιμη.

Σε ό,τι αφορά τον αδελφό του, 42 ετών, τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, με την κατάσταση της υγείας του να μην διατρέχει οποιοδήποτε κίνδυνο.

Αρκετά κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στα χέρια των ανακριτών
Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις, τόσο από μάρτυρες, όσο και από διάφορα άλλα πρόσωπα, ενώ σε ό,τι αφορά τα αίτια που οδήγησαν στην απόπειρα φόνου, η Αστυνομία στρέφει τις έρευνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτο Σάηλο, ενώπιον των ανακριτών υπάρχουν αρκετά κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, που παραλήφθηκαν από παρακείμενα υποστατικά, τα οποία έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σάηλος, ο ένας εκ των δύο τραυματιών, έτυχε ήδη των πρώτων βοηθειών και απολύθηκε, ενώ ο δεύτερος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, πέραν του προσώπου που πάτησε την σκανδάλη, καταζητούνται οι άλλοι δύο, οι οποίοι βρίσκονταν μαζί με το φερόμενο δράστη.

Όπως είπε, από τις μέχρι στιγμής έρευνες στα νόμιμα σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα, δεν φαίνεται να διέφυγαν οι καταζητούμενοι.

Ερωτηθείς αν ισχύει η αναφορά του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου ότι κλήθηκε η Αστυνομία νωρίτερα το βράδυ, όταν ξεκίνησε η ένταση, ο κ. Σιάηλος είπε ότι η Αστυνομία κλήθηκε γύρω στις 2:40πμ.

«Μετέβησαν εκεί τρία μέλη του ΟΠΕ και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε καμία φασαρία. Έκαναν κάποια ώρα εκεί, έκαναν κάποιες εξετάσεις, δεν υπήρχε οτιδήποτε και αποχώρησαν», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση κατά πόσο ισχύει ότι συνεχίστηκαν οι κλήσεις του ιδιοκτήτη για να μεταβεί η Αστυνομία στο σημείο, ο κ. Σιάηλος είπε ότι θα ληφθεί σχετική κατάθεση, διαβεβαίωσε όμως ότι «στη σκηνή μετέβηκαν μέλη της Αστυνομίας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: