«Πυρετός» στην τιμή του πετρελαίου λόγω ΗΠΑ και Ιράν – Ζαλίζουν τα νούμερα! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
405934f38bb4cb3e14e87a6ec6182f8d_xl

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε σήμερα Πέμπτη (20/6) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση τόσο από τη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, όσο και από την είδηση ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ και η Ρωσία συμφώνησαν στην ημερομηνία της επερχόμενης συνάντησής τους.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +4,53% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,62 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +6,04% ξεπερνώντας τα 57,23 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 1,1 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου κατέγραψαν επίσης απροσδόκητη πτώση, εν μέσω αυξημένης ζήτησης τόσο σε εβδομαδιαία βάση, όσο και σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

«Πρόκειται για έναν συνδυασμό παραγόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής οικονομολόγος της National Australia Bank, Phin Zeibell, διευκρινίζοντας ότι «στις ΗΠΑ, η ζήτηση πετρελαίου είναι πιθανό να αυξηθεί μέσα στο καλοκαίρι και στον ΟΠΕΚ φαίνεται ότι θα υπάρξει επέκταση των περικοπών κατά τη συνάντηση».

 

Σημειώνεται ότι η συνάντηση του ΟΠΕΚ ορίστηκε για την 1η Ιουλίου, ενώ την επόμενη ημέρα, οι χώρες του ΟΠΕΚ θα έχουν συνάντηση με τις χώρες εκτός Οργανισμού οι οποίες συμμετέχουν στη συμφωνία για τις περικοπές.


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response