Πρόστιμο και φυλακή σε άνδρα που χαστούκισε γυναίκα στα οπίσθια

Κοινοποίηση:
psemata-768x435

Ο νόμος κατά της παρενόχλησης γυναικών στο δρόμο άρχισε να εφαρμόζεται στη Γαλλία και ο πρώτος που πλήρωσε το μάρμαρο είναι ένας άνδρας που χαστούκισε γυναίκα στα οπίσθια.
Ο 30χρονος άνδρας βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, όταν επιβιβάστηκε σε λεωφορείο, χαστούκισε μια 21χρονη γυναίκα στα οπίσθια, ενώ στη συνέχεια άρχισε να της μιλά απαξιωτικά για το στήθος της και να την βρίζει. Μετά το σκηνικό άρχισε να τσακώνεται και με τον οδηγό, ο οποίος έκλεισε τις πόρτες για να μην μπορέσει να φύγει και κάλεσε την αστυνομία, που τελικά τον συνέλαβε.

Το δικαστήριο στο Έβρι στο νότιο Παρίσι, τον καταδίκασε σε τρεις μήνες φυλακή για το χαστούκι καθώς έκρινε πως πρόκειται για σεξουαλική παρενόχληση και πρόστιμο 300 ευρώ για τα προσβλητικά σχόλια. Πρόστιμο το οποίο είναι το πρώτο που επιβάλλεται βάση του νόμου για την παρενόχληση γυναικών στον δρόμο.

Σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους ο νόμος αυτός στοχεύει στην αποτροπή προσβλητικών σχολίων και συμπεριφορών, όπως π.χ. το σφύριγμα, το οποίο θεωρείται σύνηθες σε βάρος των γυναικών στη Γαλλία.

  1. Η υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σιαπά ανάρτησε μήνυμα στο Twitter, όπου χαιρέτιζε την απόφαση της Δικαιοσύνης, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ μία στις τρεις γυναίκες και κορίτσια πέφτουν θύματα σωματικής ή σεξουαλικής βίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, παγκοσμίως. Στη Γαλλία, πρόσφατη μελέτη κατέδειξε ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες, το 53%, έχουν πει ότι έχουν βιώσει εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: