Προ των πυλών ο διαμελισμός της Ελλάδας! Νέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ – Ιδρύθηκε μη κερδοσκοπική Εταιρεία για τη «μακεδονική γλώσσα» στην Αριδαία

Κοινοποίηση:
20397772

Λίγο μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, μια νέα οργάνωση που προωθεί την πολιτική της πΓΔΜ εμφανίστηκε στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αριδαία. 

Συγκεκριμένα, πριν από μερικές εβδομάδες, στις 18 Νοεμβρίου, ιδρύθηκε μια νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» και με το διακριτικό τίτλο «Κρστε Μισιρκοβ», του φιλολόγου που σύμφωνα με τους ιδρυτές της οργάνωσης «υπήρξε Μακεδόνας φιλόλογος, ένας από τους κωδικοποιητές της μακεδονικής γλώσσας, σλαβιστής, ιστορικός, εθνογράφος και δημοσιογράφος»,σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Φάκα.

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα της ΑΜΚΕ, σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές ή μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων, ιδίως:

α) διοργάνωση εκθέσεων, προβολών, θεατρικών παραστάσεων, συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων επιμόρφωσης καθώς και κάθε τύπου εκπαιδευτικών, ενημερωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

β) εκδόσεις CD/DVD

γ) εκθέσεις κι παρουσιάσεις βιβλίων

δ) ανάληψη εκδοτικής δραστηριότητας, έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής.

ε) καθώς και κάθε συναφής εκδήλωση.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική οργάνωση που ιδρύεται στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας με σκοπό την προώθηση της «μακεδονικής ταυτότητας», της «μακεδονικής γλώσσας», του «μακεδονικού πολιτισμού». Από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών, ιδρύονται διάφοροι ανάλογοι σύλλογοι, που προωθούν τα συμφέροντα των «γειτόνων».

katast_mak

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΧΑΖΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ , ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ , ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ ΟΛΟΙ Η ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ , Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΧΕΤΕ ΠΑΝΓΚΟΣΜΙΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ & όλων των Βαλκανίων ή Μεγαλύτερες Βάσεις των Αμερικανών Ειναι στην Ελλάδα & Γίνονται & Αλλες Ξυπνήστε Ζωντούβλα ,
    70 Χρόνια ειναι μέλος του ΝΑΤΟ ή Ελλάδα ρε Ζώα.

Leave a Response