Προσοχή: Σας έστειλαν αυτό το μήνυμα;- Διαγράψτε το αμέσως! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Στα σχεδόν δέκα χρόνια της ιστορίας του, το WhatsApp έχει γίνει στόχος απατεώνων, αρκετές φορές.

Την άνοιξη του 2016, για παράδειγμα, οι χρήστες του WhatsApp κλήθηκαν να κατεβάσουν την “αποκλειστική” έκδοση της εφαρμογής που ονομάζεται “WhatsApp Gold.”

Υπόσχονταν μάλιστα στους μελλοντικούς χρήστες τη δυνατότητα να στέλνουν εκατοντάδες εικόνες ταυτόχρονα, νέα emojis, video κλήσεις και σούπερ χαρακτηριστικά ασφάλειας.

Μάλιστα, η εφαρμογή αυτή ήταν διαθέσιμη στο παρελθόν μόνο για διασημότητες. Έτσι, όσοι ήθελαν να ενταχθούν στην υψηλή κοινωνία, ακολουθούσαν τον σύνδεσμο για να κατεβάσουν την εφαρμογή, με αποτέλεσμα να «μολύνουν» τα κινητά τους με ένα κακόβουλο λογισμικό. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό μπορούσε να «κλέβει» δεδομένα και να εντοπίζει τις κινήσεις και τη δραστηριότητα εκείνων που το χρησιμοποιούν.

Αργότερα το ίδιο έτος, οι απατεώνες έστειλαν μηνύματα που προσέφεραν δωροεπιταγές αξίας περίπου 130 δολαρίων από την Sainsbury’s, αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα μηνύματα αυτά που περιείχαν κακόβουλους συνδέσμους, βοηθούσαν τους εγκληματίες να συλλέξουν προσωπικά δεδομένα και να εγκαταστήσουν τα cookies παρακολούθησης.

Δείτε όλη την ιστορία στο βίντεο που ακολουθεί

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: