Προσοχή! Κόψε το γάλα και τη ζάχαρη από τον καφέ!

Κοινοποίηση:
kafes

Για πολλούς η μέρα δεν ξεκινάει πριν από το πρώτο φλιτζάνι καφέ.

 

Ωστόσο, λίγοι από εμάς πίνουμε τον καφέ μας σκέτο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αλλοιώνουμε την πραγματική του γεύση αλλά και να βλάπτουμε την υγεία μας. Τι θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγουμε;

kafes

Το πρώτο υλικό που δεν θα πρέπει να βάζεις στον καφέ σου είναι πολύ πιθανό να είναι και το τελευταίο που φαντάζεσαι πως είναι βλαβερό. Σύμφωνα με έρευνες, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε γάλα στον καφέ, καθώς όταν αυτό αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης, τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα, ενώ μεγάλη ποσότητα από το ιχνοστοιχείο αυτό κατακάθεται στα έντερα. Η ουσία καζεΐνη που περιέχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, στομαχόπονο και κοιλιακές διαταραχές. Επιπλέον, οι διατροφολόγοι συμπληρώνουν πως το γάλα στον καφέ μπλοκάρει τον μεταβολισμό και είναι η κύρια αιτία που μπορεί να μην χάνει κανείς βάρος.

kafes4

 

Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τους καφέδες “τούρτες”, οι οποίοι έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Οι συγκεκριμένοι καφέδες, λόγω των πλούσιων στρώσεων από σαντιγί και σιρόπι που είναι “λουσμένοι” μπορούν να φτάσουν αστρονομικές ποσότητες θερμίδων. Για παράδειγμα, ένας τέτοιος καφές σε μικρό ποτήρι, με διπλή δόση από σιρόπι σοκολάτας μπορεί να έχει μέχρι και 300 θερμίδες! Και αυτές είναι οι γνωστές “άδειες” θερμίδες, οι οποίες δεν έχουν καμία διατροφική αξία. Αν εξαιρέσεις τη γευστική απόλαυση που προσφέρουν, περισσότερο κακό παρά καλό κάνουν!

kafes1

Ακόμα και αν αποφεύγεις αυτού του είδους τους καφέδες, πολύ πιθανό είναι να γεμίζεις την κούπα σου με μερικά κουταλάκια ζάχαρη, η οποία όχι μόνο αποτελεί την αιτία για πληθώρα προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία, αλλά και σύμφωνα με τους λάτρεις του καφέ, αλλοιώνει την αυθεντική γεύση του χαρμανιού. Αν, ωστόσο, δεν θέλεις να “φορτωθείς” περιττές θερμίδες, προτίμησε να προσθέσεις φυσικά γλυκαντικά, που θεωρούνται πιο υγιεινά, μιας και κάποιες έρευνες ενοχοποιούν την ασπαρτάμη και άλλα τεχνητά γλυκαντικά ως καρκινογόνα.

Κι αν μετά από όλα αυτά αναρωτιέσαι ποιος τελικά είναι ο ιδανικός τρόπος να πίνεις τον καφέ σου, η απάντηση είναι μία και πολύ πιθανό να μην σου αρέσει: Σκέτο!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!!!Σε άλλο άρθρο πριν καιρό είχατε βγάλει επιστημονική μελέτη που έλεγε ότι σκέτο καφέ συνήθως πίνουν οι σαλεμένοι.

Comments are closed.