Προκαλούν συνεχώς οι Τούρκοι: Νέο σκηνικό πολέμου από την άσκηση «Θαλασσόλυκος»

Κοινοποίηση:
Τουρκικά Σκάφη

Με αμείωτη ένταση και χωρίς να την παρενοχλεί κανείς, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στο Ανατολικό Αιγαίο!

Οι γείτονες εντείνουν τις προκλήσεις τους και αυτό φρόντισαν να το υπενθυμίσουν, με την άσκηση «Θαλασσόλυκος», η οποία έχει στόχο να ξεπεράσει σε έκταση την «Γαλάζια Πατρίδα». Στόχος όπως επανειλημμένα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ να σταλούν τα απαραίτητα μηνύματα σε όσους επιχειρούν να περιορίσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως υποστηρίζουν τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου η άσκηση «Θαλασσόλυκος» η οποία επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια πραγματοποιείται μόλις δύο μήνες μετά τη Γαλάζια Πατρίδα και «πολύ λίγα κράτη στον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε δεύτερη τόσο μεγάλη ναυτική άσκηση σε τόσο μικρό διάστημα». Σημειώνουν δε ότι «με αυτό τον τρόπο οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις θα παγιώσουν την ισχύ και κυριαρχία τους στις θάλασσες

Επί της ουσίας ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στην κλιμάκωση των προκλήσεων τόσο στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη όσο και στο Αιγαίο με δύο στόχους.

Αρχικά επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό του ακροατήριο ότι δεν εκβιάζεται και δεν υποκύπτει στις πιέσεις των ΗΠΑ ή της ΕΕ, αλλά είναι σε θέση να χαράζει και να επιβάλλει πολιτική, αποδεικνύοντας ότι είναι ισχυρός.

Την ίδια στιγμή ο τούρκος πρόεδρος θέλει να περάσει ότι η χώρα μπορεί να «υψώσει ανάστημα και να βγει από την οικονομική κρίση με τέτοιες ενέργειες, υποστηρίζοντας ότι το ενεργειακό της πρόγραμμα θα αρχίσει να αποδίδει άμεσα όπως δήλωσε ο γαμπρός του Ερντογάν και υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ ο οποίος μάλιστα έστειλε και μήνυμα ότι μετά το γεωτρύπανο Φατίχ θα αποσταλεί στην Ανατολική Μεσόγειο και το γεωτρύπανο Γιαβούζ.

Σε κάθε περίπτωση όμως και όσο και αν προσπαθεί να πείσει η Τουρκία για τις προθέσεις της, δεν αποφεύγει να αναφερθεί και στις πραγματικές της επιδιώξεις που δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων της Κύπρου αλλά και του Αιγαίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: