Προκήρυξη ΚΚΕ: «Αδέρφια Σλαυομακεδόνες»!

Κοινοποίηση:
skopjians

Ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει…

Διαβάστε παρακάτω μια παλαιά προκήρυξη του ΚΚΕ, το οποίο πλάσαρε ότι είναι αντίθετο με την Συμφωνία των Πρεσπών, όχι βέβαια επειδή δεν συμφωνεί με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία στα Σκόπια, κάθε άλλο:

“ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Προς

Το Σλαυομακεδόνικο λαό Κορεστίων

Αδέρφια Σλαυομακεδόνες,

Χρόνια τώρα ριγμένοι σε μια μαύρη σκλαβιά που άλλη φορά λέγονταν τούρκικη, άλλη φορά βουλγάρικη κι άλλη φορά φασιστική Ελληνική, παλεύετε σκληρά για τη ζωή και τη λευτεριά σας. Χρόνια πολλά σεις οι σκλάβοι της στέρφας σας γης χύνετε το μαύρο ιδρώτα σας, δουλεύετε σαν είλωτες, κουράζεστε σαν κατάδικοι για να βγάλετε από τα φτωχά χωράφια σας το ψωμί σας, για να εξασφαλίσετε τη ζωή σας, μια ζωή όμως μαρτυρική. Και το μαύρο αυτό ψωμί χρόνια ολόκληρα τώρα σας το’καναν και πικρό και τη ζωή σας κολασμένη οι διάφοροι μπέηδες, βοηβόδες, τσιφλικάδες, μπακάλιδες, υπάλληλοι χωροφύλακες και όλοι οι άλλοι εκμεταλλευτές της ζωής του λαού, που στ’ άκουσμά τους και τώρα ακόμα σαν κακό όνειρο σφίγγεται η καρδιά σας, αναστατώνεται ολόκληρη η ύπαρξή σας. Γενιές ολόκληρες από πάππο προς πάππο, από παιδί σε παιδί περάται διπλά σκλάβοι τη ζωή, σκλάβοι της άγριας φύσης σας και σκλάβοι της άδικης κοινωνίας που σας λογαριάζει σαν δούλους της.

Και τώρα κοντά στους ντόπιους τυράννους έρχονται εδώ και τρία χρόνια οι βάρβαροι της δύσης, Ούνοι καταχτητές ήρθαν να ολοκληρώσουν τη σκλαβιά και να την ποτίσουν τη ζωή, με νέο φαρμάκι, να σπείρουν στον τόπο μας τον πόνο και την καταστροφή. Μα επιτέλους μια μέρα πριν από δυο χρόνια υψώθηκε και στη χώρα μας η σημαία της Επανάστασης, της Επανάστασης ενάντια στον ξένο καταχτητή, ενάντια στον ντόπιο φασίστα εκμεταλλευτή. Υψώθηκε η σημαία της Λαϊκής Λευτεριάς ενάντια στη διπλή σκλαβιά και την τυραννία, από το πρωτοπόρο και δοξασμένο Κ.Κ.Ε. Και τότε σεις σαν παιδιά του λαού, σαν παιδιά της δουλείας, του πόνου, του μόχθου, σαν παιδιά αδικούμενα, ριχτήκατε μ’ ορμή στον τίμιο αγώνα και αγκαλιασμένοι σφιχτά με τ’ άλλα αδέρφια μας τους Έλληνες πολεμάτε σκληρά για ένα κοινό σκοπό, για την Λαϊκή Λευτεριά και τη Δημοκρατία. Πολλές φορές οι οχιές της αντίδρασης προσπάθησαν να σας παρασύρουν με το μέρος τους για να σας κάνουν όργανά τους, όργανα του καταχτητή ενάντια στο Λαοαπελευθερωτικό αγώνα, ενάντια στο συμφέρον σας, ενάντια στο δίκαιο και την τιμή. Μα σεις οδηγημένοι από την ντόμπρα συνείδησή σας, διαφωτισμένοι από τη σωστή καθοδήγηση του ηρωικού μας Κ.Κ.Ε και των άλλων απελευθερωτικών οργανώσεων τούς δώσατε την πρέπουσα απάντηση με τις σκληρές μάχες, με τους δοξασμένους αγώνες σας, με τις άπειρες θυσίες σας. Και μέρα με την ημέρα δυναμώνει πιο πολύ, φωτισμένοι πιο τέλεια χτυπάτε, τσακίζετε, λιώνετε τις αλυσίδες της σκλαβιάς και προχωρείτε σταθερά προς το κοινό τελικά σκοπό την ολοκληρωτική Λευτεριά της χώρας μας. Η άτιμη όμως προδοσία λυσσασμένη από τους ηρωισμούς και τις ένδοξες θυσίες σας στις πιο κρίσιμες και αποφασιστικές στιγμές του αγώνα μας ξεσπάει ανάμεσά σας και ύπουλα κυττάει να σας παρασύρει στην καταστροφή. Οι Ναούμ Πέγιος, Σπύρος Λαζαρίδης, Μπλαγκόης και Ευδοκία Μπάλιου μπασμένοι μες στις οργανώσεις μας σαν φίδια, από καιρό τώρα αγωνίζονται κρυφά για να πετύχουν τους προδοτικούς τους σκοπούς μέσα στο Σλαυομακεδόνικο στοιχείο. Ρίχνουν και υποστηρίζουν συνθήματα που εξυπηρετούν το γερμανοβουλγάρικο φασίστα καταχτητή και φροντίζουν έτσι σατανικά να σας τραβήξουν ενάντια στο δίκαιο και τη Λευτεριά. Μα σεις δεν παρασύρεστε και με τη στάση σας δείχνετε πως δεν μπορούν να σας κάνουν πια όργανά τους συνεργάτες τους στην προδοσία.

Αδέρφια Κορεστιάνοι.

Οι Ναούμ Πέγιος, Σπύρος Λαζαρίδης, Μπλαγκόης, Ευδοκία Μπάλιου επρόδωσαν τον αγώνα μας, έγιναν μεγάλοι προβοκάτορες, όργανα του Ιβάν Μιχαήλωφ, Κάλτσεφ και γερμανών. Η προδοσία τους ξεσκεπάστηκε ολοφάνερα, η συνεργασία τους στους άτιμους σκοπούς του καταχτητή αποδείχτηκε πλέρια. Έφυγαν οι ένοχοι από τα χωριά μας για να μπουν ίσως φανερά στη μαύρη αντίδραση, εξαφανίστηκαν οι προδότες για ν’ αποφύγουν την εκδίκηση του Λαού.

Αδέρφια Κορεστιάνοι. Στις κρίσιμες και αποφασιστικές στιγμές του αγώνα μας, ας κλείσουμε τ’ αυτιά μας στα αισχρά προδοτικά κηρύγματα, για να μην παρασυρθούμε στην καταστροφή. Ας ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα το τίμιο και ηρωικό στρατόπεδό μας από κάθε προδότη, χαφιέ και προβοκάτορα σαν το Ναούμ Πέγιο και την κλίκα του και ενωμένοι γερά μες στο γρανίτινο Κ.Κ.Ε και τις άλλες οργανώσεις μας με σφιχτές τις γροθιές μας και ατσάλινη θέλησή μας ας βαδίσουμε για την τελική επιτυχία και τη ΝΙΚΗ.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΩΝ

ΖΗΤΩ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ”

Πηγή: Θανάση Ζιώγα, Η Εθνική Αντίσταση στη Φλώρινα-Καστοριά 1941-1944

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Δυστυχώς ο λαός ξεχνά τι σημαίνει αριστερά…

    Στις 14.12.1924 ο Ριζοσπάστης με τίτλο «Ζήτω η Ανεξάρτητη Μακεδονία» εξηγούσε:
    «Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαραίνει πάνω μας , δεν μπορούμε να γλυτώσουμε από τους κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ξεσπούν σε βάρος μας, εν όσω εξακολουθεί η σημερινή κατάσταση του διαμελισμού και της καταπίεσης της μακεδονίας από την βαλκανική Μπουρζουαζία. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την Ενωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και για την ενιαία ανεξάρτητη κρατική της ύπαρξη».

  2. Καλα πατερ αμπροσιε περιμενε εσυ τα χρυσαυγουλα να γινουν κυβερνηση…χου χου χου….αμ δε που θελουν να γινουν κυβερνηση …στην βουλη να μπαινουν για να τα παιρνουν θελουν …άλλη μια 4ετης θητεια και μετα θα παρουν συνταξη…όπως κανουν και οι συνάδελφοι τους στο κκε…..αιντε γιδια ψηφιστε τους να περναν αυτοι καλα και εσεις σκατα!!!!

  3. οι ΚΚΕδες ιδιοι παραμενουν……δεν αλλαζουν…….
    ο λογος που δεν πηγα στο ΚΚΕ (οταν ημουνα φοιτητης )
    εκτος των αλλων,
    ηταν οτι σε μια συζητηση ,στο Πανεπιστημιο (πρωτοετης εγω)
    με ενα Κνιτη φοιτητη ονοματι Λεμπεσης Γεωργιος απο Αθηνα,
    μου ειπε ” εμεις θυσιαζουμε την Ελλαδα για το παγκοσμιο κομμουνιστικο κινημα”……….
    μου ηρθε εμετος…….
    τωρα που εξαφανιστηκε το παγκοσμιο κομμουνιστικο κινημα , ευτυχως που υπαρχει ακομη Ελλαδα……..
    και αυτην θελουν τωρα να αφανισουν Συριζαιοι και ΚΚΕδες……..
    και πως θα γινει αυτο???? με την λαθροεισβολη ………
    φυγανε 500,000 νεοι μας και ηρθανε 2,000,000 λαθρο…..αλλαζουν τον πληθυσμο της Ελλαδος……
    με την προστασια της αριστερας και την ανοχη της ΝΔ………εχω πολλα ανηψια στο εξωτερικο……ρωτα τις μανες τους ποσο χαρουμενες ειναι……………το 2013 πριν αρχισουν οι διωξεις , οι φυλακισεις και οι δολοφονιες Χρυσαυγιτων (Φουντουλης-Καπελωνης) , ο Κασιδιαρης σε ερωτηση σε ενα καναλι “εσεις πως θα λυσετε το θεμα της παρανομης λαθρομεταναστευσης??? ” απαντησε “οταν θα γινουμε κυβερνηση , θα φυγουνε μονοι τους”..

    1. φυγανε 600,000 νεοι μας και ηρθανε 4,000,000 λαθρο…

  4. τσουτσουργιασα… φρεσκο φρεσκο το μήνυμα… μονο 80 χρ παλιο… οχι οτι το διαβασα…

    1. λογικό ήταν να “τσουτουργιάσεις” “Σπαρτιάτη”. Εδώ και 80 χρόνια τα ίδια κάνετε και λέτε… Μουνι@ Ξεβράκωτ@

      1. Ποιος είναι μουνι ξεβρακωτο.?..
        Για εβγα χασαπομαγκα επώνυμα να μου το εξηγήσεις…

Comments are closed.