Ποτάμι: Ψήφος κατά συνείδηση – «Tο πρόβλημα με τα Σκόπια πρέπει να λυθεί»

Κοινοποίηση:
720_539260_cfcff4138e-b5843bd44a05e6cd

Το Ποτάμι θα αντιπολιτευθεί με κάθε τρόπο τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία, τονίζεται στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, αναφέροντας ωστόσο ότι παραμένει σταθερό στην απόφαση του Συνεδρίου ότι «το πρόβλημα με τα Σκόπια πρέπει να λυθεί και η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο άνοιγμα της ευρωπαϊκής οδού για τη γειτονική χώρα».

Παράλληλα, το Ποτάμι ανέφερε πως η υφαρπαγή της ψήφου εμπιστοσύνης έγινε με την χρήση όλων των παλαιοκομματικών μεθόδων και αυτό είναι ένα πλήγμα στη Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κινήματος, «το Ποτάμι ιδίως στα πατριωτικά θέματα δεν τοποθετείται με τη σκέψη στο κομματικό συμφέρον, ούτε αλλάζει απόψεις ανάλογα με τα σκαμπανεβάσματα της συγκυρίας. Έχουμε στέρεες αρχές, δεν έχουμε ιδεοληψίες και δεν αντιδρούμε παρορμητικά. Δεν θα γίνουμε το τέρας της πολιτικής που πολεμάμε».

Επιπλέον, στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το Ποτάμι αφήνει αιχμές για τη στάση του Σπύρου Δανέλλη, την οποία χαρακτηρίζει «πολιτικά ανήθικη».

Τα στελέχη του Ποταμιού επανέλαβαν την αρχή του Κινήματος ότι «τα σύγχρονα κόμματα δεν είναι στρατόπεδα και οι βουλευτές πρέπει να μπορούν να ψηφίζουν κατά συνείδηση, πλην των ψηφοφοριών που σχετίζονται με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβερνήσεις».

«Η ξαφνική απόφαση του Βουλευτή Ηρακλείου Σπύρου Δανέλλη να δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση παρά τις αντίθετες ομόφωνες αποφάσεις του Κινήματος ήταν πράξη πολιτικά ανήθικη και η απομάκρυνση του από την ΚΟ του Ποταμιού, επιβεβλημένη».

Στη διευρυμένη συνεδρίαση πήραν μέρος εκτός από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, τους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές και το προεδρείο της Επιτροπής Διαλόγου, το προεδρείο της ΜΕΣΥΑ, η Επιτροπή Δεοντολογίας και τα στελέχη του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κινήματος.

Naftemporiki

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response