Πολυτεχνείο: Ανοιχτές μέχρι τις 2 μ.μ. οι πύλες -Ποιοι δρόμοι και ποιοι σταθμοί θα κλείσουν

Κοινοποίηση:
polytehneio-poreia-17-11-2019-2_1

Ολοκληρώνεται σήμερα το τριήμερο των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι πύλες του ιδρύματος θα παραμείνουν, σήμερα, ανοιχτές μέχρι τις 14:00.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα το προαύλιο και οι αίθουσες του Πολυτεχνείου θα αρχίσουν να εκκενώνονται, προκειμένου να ξεκινήσει, σταδιακά, η πορεία, στην οποία -όπως προ ολίγου ανακοινώθηκε- θα δώσει το «παρών» και ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολυτεχνείο 2019: Ποιοι δρόμοι και σταθμοί θα κλείσουν

Η πορεία για το Πολυτεχνείο, με προορισμό των αμερικανική πρεσβεία θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 16:00. Προκειμένου να αποτραπούν τα επεισόδια -τόσο πέριξ του Πολυτεχνείου όσο και κατά τη διάρκεια της πορείας- η αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή, εν όψει της πορείας του Πολυτεχνείου η Τροχαία θα προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τις 12:00 και θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Λόγω της μεγάλης διαδήλωσης για το Πολυτεχνείο, κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα τρεις σταθμοί του μετρό. Πρόκειται για τους σταθμούς «Μέγαρο Μουσικής» (από τις 15:00) καθώς και τους «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» (από τις 16:30). Τα δρομολόγια του μετρό θα διεξάγονται κανονικά, απλώς δεν θα πραγματοποιούνται στάσεις στους εν λόγω σταθμούς.
Πορείες σε όλη τη χώρα για το Πολυτεχνείου

Την επέτειο του Πολυτεχνείου θα τιμήσουν πολλές πόλεις, σε όλη τη χώρα.

Η πορεία για το Πολυτεχνείο στην Θεσσαλονίκη, το κέντρο της οποίας θα τεθεί σε «καραντίνα», θα ξεκινήσει κατά τις 17:00. Περίπου μια ώρα αργότερα, θα αρχίσει η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείο στην Πάτρα.

Την ίδια ώρα, στις 18:00, έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι πορείες για το Πολυτεχνείο, μεταξύ άλλων, σε Ηράκλειο, Χανιά και Γιάννενα, ενώ θα ακολουθήσουν οι διαδηλώσεις σε Κέρκυρα και Λάρισα (18:30).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: