Παναγία των Παρισίων: Πρωτοσέλιδος θρήνος από τη Liberation

Κοινοποίηση:
panagia_liberation-768x471

Τσακίζει, γονατίζει, συγκλονίζει. Το πρωτοσέλιδο της Liberation είναι αυτό ακριβώς που αρμόζει στη μαύρη μέρα που ζουν το Παρίσι και η Γαλλία. Ένας θρήνος για την Παναγιά των Παρισίων. Ένας θρήνος για τη Notre D(r)ame.

Notre Dame στα γαλλικά. Παναγία των Παρισίων, στα ελληνικά. Κάτι περισσότερο, κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένας καθεδρικός ναός. Η Παναγία που εδώ και ώρες έχει παραδοθεί στις φλόγες και κανείς δεν ξέρει αν θα καταφέρει να σωθεί, εκείνη που στάθηκε όρθια στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν θα μπορούσε να μην είναι στο πρωτοσέλιδο της Liberation.

Μια εφημερίδα που μας έχει συνηθίσει σε πρωτοπόρα και συνήθως «γροθιά στο στομάχι» πρωτοσέλιδα. Κι όμως, αυτό το (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ) πρωτοσέλιδο, δεν θα ήθελε να το έχει ποτέ. Το πρωτοσέλιδο της ημέρας που κάηκε η Παναγία των Παρισίων. Το πρωτοσέλιδο του δράματος.

Η Παναγιά παραδομένη στις φλόγες, το καμπαναριό της να καταρρέει και κάτω από το λογότυπο της Liberation δυο λέξεις. Notre Drame. «Το δράμα μας». Το δράμα μιας πόλης, ενός ολόκληρου λαού. Το δράμα όλου του κόσμου.

panagia_liberation1-768x958

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Η Γαλλία είναι παραδοσιακά σύμμαχος της Ελλάδας στη ναυμαχία του Ναυαρίνου,στον 1ο και στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Ντρέπομαι με τα σχόλια κάποιων αριστερών τρολ που χαίρονται με αυτή τη φρικτή πράξη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι Έλληνες. Μάλλον είναι εθνικά Αλβανοί και εθνικά Σκοπιανοί που πήραν ελληνική ιθαγένεια.

Leave a Response