Παιχνίδια του Μυαλού: Πράκτορας του FBI αποκαλύπτει – Έτσι θα κάνετε τους πάντες να σας εμπιστευτούν

Κοινοποίηση:
+police-voice blogspot (2)

Οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας είναι καχύποπτοι και δύσκολα εμπιστεύονται κάποιον. Ισως είναι και θέμα άμυνας και προστασίας του εαυτού τους.

Την εμπιστοσύνη δεν μπορείς να την απαιτήσεις. Είναι κάτι που λαμβάνεις με την συμπεριφορά σου.

Μάλιστα ένας ψυχολόγος του Χάρβαρντ τονίζει ότι τα πρώτα λεπτά αφότου συναντηθούν δύο άνθρωποι για πρώτη φορά σκέφτονται μόνο δύο πράγματα και με βάση αυτά μπορούν να αξιολογήσουν αν θα συνεχίσουν να κάνουν παρέα ή όχι.

Πρώτον αν μπορούν να τον εμπιστευτούν και δεύτερον αν εμπνέει σεβασμό. Το αληθινό μυστικό για την οικοδόμηση μιας σχέσης, φιλικής ή όχι, βρίσκεται στο θέμα της εμπιστοσύνης.

Οι ερωτήσεις που αυτόματα κάνουμε στον εαυτό μας όταν γνωρίζουμε κάποιον είναι: «Μπορώ να τον εμπιστευθώ;» και «Μπορώ να το σεβαστώ αυτό το άτομο;».

Πώς μπορούμε λοιπόν να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των γύρω μας; Ενας πράκτορας του FBI τονίζει ότι όλα βασίζονται σε ένα πράγμα.

Έχουμε ακούσει πολλές φορές τη φράση: «Φέρσου στους άλλους όπως θα ήθελες να σου φέρονται». Ή αλλιώς: «Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δε θα ήθελες να σου κάνουν».

Ο πράκτορας του FBI σημειώνει ότι αυτή την φιλοσοφία πρέπει λίγο να την διαφοροποιήσουμε. Τι μας συμβουλεύει; Να φερόμαστε στους άλλους όπως θα ήθελαν να τους φερθούμε. Δηλαδή με λίγα λόγια να μιλάμε στην γλώσσα τους.

Αν κάνετε στους άλλους αυτό που θα ήθελαν να τους κάνουν, τότε σίγουρα κερδίζετε την εμπιστοσύνη τους ευκολότερα. Η επικοινωνία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για μια υγιή σχέση και όταν δύο άνθρωποι μιλούν την ίδια γλώσσα, τότε είναι πιο εύκολο να χτιστεί η εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: