Παγκόσμιο ρεζιλίκι: Τουρίστες φωτογραφίζουν τις μπογιές στους τοίχους της Βουλής!

Κοινοποίηση:
voylimpogies-1024x576

Το θέαμα με τις κόκκινες μπογιές στους τοίχους της Βουλής φαίνεται πως φάνηκε ενδιαφέρον στους τουρίστες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο και άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες, αποτυπώνοντας το τι συμβαίνει στην Αθήνα.

Ομως πέραν από το αξιοπερίεργο, που κέντρισε το ενδιαφέρον των τουριστών, το εξαιρετικά δυσάρεστο είναι ότι η είδηση της εισβολής αναρχικών-οπαδών της τρομοκρατίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου. Και εκτός από το αρνητικό μήνυμα που εκπέμπεται για την ασφάλεια στην Αθήνα, τώρα που ξεκινάει η τουριστική σαιζόν, το ακόμα πιο δυσάρεστο είναι το μήνυμα για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα.

Η είδηση ότι αναρχικοί, οπαδοί του καταδικασμένου 11 φορές ισόβια, δολοφόνου της 17Ν, μπορούν ανά πάσα στιγμή να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο της χώρας, να το βεβηλώσουν και να αποχωρήσουν ανενόχλητοι, στέλνει ένα πολύ κακό μήνυμα διεθνώς, για το πώς λειτουργεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα, πώς ανταποκρίνονται στο καθήκον τους οι θεσμοί και κυρίως οι κρατικές υπηρεσίες.

Οι τουρίστες απαθανάτισαν το γεγονός, γιατί σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, η εισβολή αναρχικών στο Κοινοβούλιο, είναι ένα πρωτοφανές γεγονός. Πόσο μάλλον με αίτημα να δοθεί άδεια σε καταδικασμένο για δεκάδες δολοφονίες τρομοκράτη. Πόσο μάλλον χωρίς η αστυνομία να μπορέσει να αντιδράσει.

Την ευθύνη για την επίθεση στη Βουλή ανέλαβε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, εκφράζοντας την υποστήριξή του στον Δημήτρη Κουφοντίνα. «Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα», αναφέρει, αρχικά, ο Ρουβίκωνας.

Δεκαπέντε άτομα, από τον Αγνωστο Στρατιώτη, εξαπέλυσαν επίθεση με μπογιές και καπνογόνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.