Πέθανε ο Τζιλμπέρτο Μπένετον – Ενα από τα αδέλφια της δυναστείας Benetton

Κοινοποίηση:
gilberto-benetton708

Στα 77 του έφυγε από τη ζωή ο Τζιλμπέρτο Μπένετον, ένα από τα από τα αδέλφια που ίδρυσαν τη γνωστή εταιρία ενδυμάτων.

Ο Τζιλμπέρτο Μπένετον ήταν σοβαρά άρρωστος το τελευταίο διάστημα και όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ANSA είχε νοσηλευτεί πριν λίγες ημέρες σε νοσοκομείο στο Τρεβίζο με πνευμονία, με την κατάστασή του να επιδεινώνεται.

Στις 10 Ιουλίου ο νεώτερος από τους τέσσερις αδελφούς Κάρλο πέθανε στην ηλικία των 74 ετών.

Ο Τζιλμπέρτο μαζί με τα αδέλφια του Λουτσιάνο και Κάρλο και την αδελφή του Τζουλιάνα ίδρυσαν την εταιρία το 1965 στο Ποντζάνο Βένετο, ένα χωριό της βορειοανατολικής Ιταλίας, η οποία επικεντρώθηκε αρχικά στο μαλλί.

Η ιδέα προήλθε από τον Λουτσιάνο, τον μεγαλύτερο αδελφό της οικογένειας, και γρήγορα τα μικρά πουλόβερ από μαλακό μαλλί σε διάφορα χρώματα άρχισαν να γίνονται ανάρπαστα στην αγορά.

Η επιτυχία των «United Colors of Benetton» ολοένα και μεγάλωνε, μέχρι που έγινε παγκόσμια μεταξύ 1982 και 2000 με τις τολμηρές διαφημιστικές εκστρατείες του φωτογράφου Ολιβιέρο Τοσκάνι, όπως αυτή που έδειχνε μια μαύρη γυναίκα να θηλάζει ένα λευκό παιδί.

Ωστόσο, από την αρχή της δεκαετίας, η εταιρία που διαφοροποιήθηκε στον χώρο της ένδυσης, δεν σταμάτησε να παρακμάζει, γεγονός που ώθησε τον 83χρονο Λουτσιάνο Μπένετον να ξαναπάρει στα χέρια του τα ηνία της επιχείρησης το φθινόπωρο, τα οποία είχε παραδώσει το 2012.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response