Πέθανε από καρδιοπάθεια 13χρονο υπέρβαρο παιδί – Ύποπτη η συμπεριφορά της μητέρας

Κοινοποίηση:
ypervaro_paidi

Τη ζωή του έχασε, έπειτα από καρδιοπάθεια ένα 13χρονο αγόρι. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση του είχε επιβαρυνθεί λόγω της παχυσαρκίας που αντιμετώπιζε τα τελευταία δέκα χρόνια.

Το παιδί που προερχόταν από την ανατολική Ευρώπη, υποβαλλόταν σε συναισθηματική κακοποίηση από την ίδια τη μητέρα του που ήταν εχθρική και επιθετική με το παιδί της ακόμη και στο νοσοκομείο. Ενώ το παιδί αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν στην εντατική, η μητέρα έφερνε φαγητό από ταχυφαγείο επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την καρδιά του. Έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2015, ενώ τέσσερα χρόνια μετά η υπόθεση έρχεται και πάλι στην επιφάνεια καθώς τίθεται υπό διαβούλευση σε ακροαματική διαδικασία στο Μάντσεστερ.

Ο έφηβος φέρεται να ζύγιζε περισσότερα από 30 κιλά στα 3 του χρόνια, κάτι που τον καθιστούσε κατευθείαν παχύσαρκο. Παθολόγος, σχολική νοσοκόμα, διατροφολόγος αλλά και υπηρεσία για τη διαχείριση του βάρους έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ή συνεργάστηκαν με το παιδί για να το βοηθήσουν, σύμφωνα με τη Manchester Evening News. Ωστόσο, ο καθένας απέτυχε να συνεργαστεί με τους άλλους αρμοδίους και έτσι δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψιν το θέμα του βάρους του εφήβου.

Για παράδειγμα, ο διατροφολόγος απέτυχε να συζητήσει τις ανησυχίες του για τον μαθητή με το σχολείο ή με τον παθολόγο όταν η μητέρα κατηγόρησε το παιδί για την παχυσαρκία του και το αποκάλεσε. Ο μαθητής είχε καλή απόδοση στο σχολείο αλλά δεν μπορούσε να πηγαίνει συχνά και η μητέρα έλεγε ότι αυτό δεν μπορούσε να συμμετάσχει στη γυμναστική λόγω προβλημάτων υγείας. Το σχολείο του χάρισε φόρμα γυμναστικής την οποία η μητέρα δεν μπορούσε να πάρει, και ενθάρρυνε τον μαθητή να περπατά ως το σχολείο και να κοινωνικοποιείται με άλλα παιδιά. Ωστόσο, λέγεται ότι η μητέρα δυσαρεστήθηκε από την ανάμειξη του σχολείου και υπονόμευσε την προσπάθεια πηγαίνοντας το παιδί στο σχολείο με αυτοκίνητο.
Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι το ίδιο το παιδί ζήτησε από το σχολείο να μην αναφέρει στη μητέρα του ότι συμμετέχει σε περισσότερες ώρες γυμναστικής και μαθήματα υγείας. Λέγεται ότι έτρωγε περισσότερες από 2.000 θερμίδες πριν από το φαγητό, περιλαμβανομένου και φαγητού από φαστ φουντ. Τον Φεβρουάριο του 2015 το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο όπου ανακαλύφθηκε ότι πάσχει από καρδιοπάθεια, θρόμβωση και είχε και ιστορικό παχυσαρκίας. Επέστρεψε σπίτι για να εισαχθεί λίγο αργότερα στην εντατική όπου η υγεία του επιδεινώθηκε σημαντικά και ήγειραν σημαντικές ανησυχίες για εκείνον.

Οι γιατροί απέκλεισαν μεταμόσχευση καρδιάς λόγω του βάρους του και της κακής του κατάστασης και σύμφωνα με όσα αναφέρονταν, το βάρος του ήταν επιπρόσθετος επιβαρυντικός παράγοντας στην καρδιοπάθειά του. Στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων ζωής του στο νοσοκομείο, οι γιατροί επεσήμαναν τον ρόλο της μητέρας και ξεκίνησε ποινική έρευνα αλλά δεν ελήφθη καμία δράση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response