Πάτρα: Τελευταίο αντίο στον πιλότο Παναγιώτη Κεφαλά – Τραγική φιγούρα η γυναίκα του!

Κοινοποίηση:
1

Στη 13.00 το μεσημέρι κηδεύεται από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών, ο 47χρονος πιλότος Παναγιώτης Κεφάλας που σκοτώθηκε όταν κατέπεσε το μονοκινητήριο αεροσκάφος με το οποίο πετούσε στον βυθό του Πατραικού κόλπου στην Καβουρότρυπα Κρυονερίου στην Αιτωλοακαρνανία…


Η ταφή του θα γίνει στο Α’ Δημοτικό κοιμητήριο. Η σορός του Παναγιώτη Κεφάλα θα βρίσκεται στον ιερό ναό από τις 12.00 το μεσημέρι.

Ο άτυχος πιλότος ανασύρθηκε μετά από έρευνες που κράτησαν τέσσερις μέρες, το περασμένο Σάββατο 19/1/2019 από βάθος 38 μέτρων. Για τον εντοπισμό του έγιναν εκτενείς έρευνες σε θάλασσα και στεριά αλλά και από αέρος, επί τέσσερα 24ωρα. Το τραγικό στην περίπτωση του 47χρονου σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πως είχε παραγγείλει αλεξίπτωτο που θα παραλάμβανε τις επόμενες μέρες.

Αυτός ήταν ο πιλότος – Το χρονικό της συντριβής
Ο Παναγιώτης Κεφάλας είχε καταγωγή από τα Ιωάννινα ενώ ήταν κάτοικος Πατρών. Εργαζόταν παλαιότερα ως μηχανικός και ήταν απόστρατος στην Πολεμική Αεροπορία, με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη. Υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος, με 2 παιδιά, σε γυμνάσιο και δημοτικό.

Το αεροσκάφος έκανε την πτήση από Πάτρα προς Μεσολόγγι. Ο Παναγιώτης Κεφαλάς είχε τελευταία επικοινωνία στις 12:29 με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Στις 13:20 και καθώς δεν είχε προσγειωθεί, δόθηκε συναγερμός, ενώ στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε φάση κινδύνου. Το διθέσιο ιδιωτικό αεροσκάφος φαίνεται ότι κατέπεσε στ’ ανοικτά του Κρυονερίου. Στις έρευνες συμμετείχε ελικόπτερο super puma και βιτζότρατες (αλιευτικά σκάφη) με κάμερες βυθού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: