ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ! Ο Μαύρος της MRB «καρφώνει» Παυλόπουλο για SMS σε δημοσκοπήσεις

Κοινοποίηση:
pavlopoulos-mavros-16

Τον ανώτατο άρχοντα της χώρας «καρφώνει» εμμέσως πλην σαφώς, χωρίς να αναφέρει το όνομά του, ο επικεφαλής της MRB, Δημήτρης Μαύρος για παρεμβάσεις μέσω γραπτών μηνυμάτων σε δημοσκόπους για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.

Ο έμπειρος δημοσκόπος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα σας πω ότι από αυτά τα οποία μπορώ να γνωρίζω και από κάποια sms, τα οποία έχω πάρει στα χέρια μου και τα οποία από πιο ψηλά δεν μπορούν να έχουν έρθει μέχρι εμένα, δηλαδή σκεφτείτε ποιος είναι ο ανώτατος άρχων της χώρας, μου έστειλε προσωπικό sms.

Ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ απολογίες και λοιπά και λοιπά. Αυτό καταρχήν δείχνει ότι δεν ήταν σκόπιμη προπαγάνδα από την δική τους πλευρά να βγάζουν άλλα νούμερα από αυτά που έβγαζαν. Δυστυχώς για εκείνους έβλεπαν αυτά τα νούμερα τα οποία διέδιδαν και αυτό σημαίνει ότι υπήρχαν μέσα στην κυβέρνηση επιεικώς εγκληματίες, εγκληματίες για το ίδιο τους το κόμμα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μαύρος αναφέρει: «Όταν βγαίνει ο ανώτατος άρχων της χώρας και επιμένει ότι η διαφορά είναι μικρή τότε αυτό μπορεί να σημαίνει για το εκλογικό σώμα στο οποίο απευθύνεται, μπορεί και να σήμαινε μέσα στο μυαλό των ψηφοφόρων, ότι «εντάξει αφού είναι έτσι τα πράγματα ας παώ να ψηφίσω κάτι άλλο» ή «όχι και τόσο» γιατί αν βγει τόσο δεν θα έχει πάρει το μήνυμα. Και μπορεί να έπεσαν με τα μούτρα, αν θέλετε, να ψηφίσουν κάτι άλλο ή να μην πάνε να ψηφίσουν».

Με την καταγγελία του αυτή ο κ. Μαύρος «δείχνει» συγκεκριμένο πρόσωπο χωρίς να το κατονομάζει, αλλά αναφέρει την ιδιότητά του ως «ανώτατο άρχοντα» της χώρας, τίτλος που αποδίδεται συνήθως στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα, χωρίς όμως να αποκλείεται οι δηλώσεις του κ. Μαύρου να αφορούσαν και άλλον ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο στο Μαξίμου.

Το ερώτημα που τίθεται αφορά τους λόγους που ενεπλέκη το πρόσωπο που ορίζεται ως «ανώτατος άρχων της χώρας» και το ενδιαφέρον που φέρεται να έδειξε προσωπικά σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων πριν τις Ευρωεκλογές αλλά και τις πρώτες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης της προηγούμενης Κυριακής.

Σύμφωνα πάντως με ρεπορτάζ του parapolitika.gr, την περασμένη Δευτέρα, την επομένη δηλαδή των Ευρωεκλογών, αξιόπιστη πηγή που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεως ανέφερε πως από την ώρα που άρχισαν να διαρρέουν τα άσχημα δημοσκοπικά μαντάτα επικράτησε πανικός σε όλες τις «συμμαχικές» στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα δυνάμεις και άρχισαν να τηλεφωνούν κανάλια και δημοσκόπους.

Ένας από τους ανθρώπους που επιχείρησε με την δύναμη που διαθέτει να παρέμβει προκειμένου τα exit polls να είναι «συγκρατημένα» ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκοπης Παυλόπουλος.

«Προφανώς ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας θεώρησε ότι ήταν χρέος του, στις δύσκολες ώρες να σταθεί στο πλευρό του απερχόμενου Τσίπρα. Το αίτημα του Προκοπή προς τους δημοσκόπους; Να δείξουν “μικρή” διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα. Το ίδιο επιχείρησαν και πολλά κυβερνητικά στελέχη, έχοντας ως συμπαραστάτη και αρωγό τον δημοσκόπο Ρουτζούνη και την κρατική ΕΡΤ» ανέφερε.

Πηγή: parapolitika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: