ΠΡΟΣΟΧΗ! Είχατε ένα παλιό ΙΧ και το αποσύρατε από την κυκλοφορία; Πιθανό να σας έρθει “ραβασάκι”από Δημοτική Αστυνομία- Διαβάστε τι γίνεται

Κοινοποίηση:
1

Είχατε κάποτε ένα παλιό ΙΧ και το αποσύρατε από την κυκλοφορία την δεκαετία του ’80 ή του ’90; Προσέξτε γιατί είναι πολύ πιθανό να σας έρθει κάποια ειδοποίηση από Δημοτική Αστυνομία μέσω της οποίας να σας καλούν να «μαζέψετε» από τον δρόμο που έχετε εγκαταλείψει την… μοτοσικλέτα σας!

Ναι σωστά διαβάσατε! Κάποιοι χρησιμοποιούν τις πινακίδες κυκλοφορίας πολύ παλαιών και κατεστραμμένων αυτοκινήτων για να κυκλοφορούν δίκυκλα ή άλλα οχήματα και οι νόμιμοι κάτοχοι των πινακίδων κυκλοφορίας νομίζουν πως τα οχήματά τους έχουν καταστραφεί όπως και οι πινακίδες κυκλοφορίας τους αντί να κινούνται επάνω σε δίκυκλα ή άλλα οχήματα.

Η αφορμή για το παραπάνω θέμα ξεκίνησε από μία επιστολή που έχουμε στην διάθεση των Αρχών σύμφωνα με την οποία Δημοτική Αστυνομία της Νέας Φιλαδέλφειας καλεί κάποιον ιδιοκτήτη μιας μοτοσυκλέτας με αριθμό κυκλοφορίας «ΡΝ 7847» να την απομακρύνει από τον πεζόδρομο που την έχει εγκαταλείψει.

Μάλιστα σύμφωνα με την Δημοτική Αστυνομία αν ο νόμιμος κάτοχος των πινακίδων κυκλοφορίας δεν αποσύρει από τον πεζόδρομο το δίκυκλο εντός 10 ημερολογιακών ημερών τότε ο Δήμος θα αναγκαστεί να το αποσύρει και να βεβαιωθούν εις βάρος του ιδιοκτήτη η δαπάνη απομάκρυνσης και φύλαξης!

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει αποκλειστικά το Movenews.gr ο συγκεκριμένος αριθμός πινακίδας είχε τοποθετηθεί επάνω σε μια μοτοσυκλέτα μάρκας Suzuki χρώματος άσπρο – μπλε.

Ο κάτοχος των πινακίδων κυκλοφορίας με έκπληξη διάβασε πως έχει εγκαταλείψει μια μηχανή στην περιοχή της Αττικής και σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο Movenews.gr η συγκεκριμένη πινακίδα κυκλοφορίας ανήκει σε ένα παλιό αυτοκίνητο που είχε το οποίο έχει αποσυρθεί και καταστραφεί από τις 18 Δεκεμβρίου 1992!

Μάλιστα όπως φαίνεται και στα έγγραφα που ευτυχώς είχε κρατήσει ο ιδιοκτήτης του οχήματος οι πινακίδες αφορούσαν ένα Ford Taunus με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 1965!

Ο νόμιμος κάτοχος των πιανκίδων κυκλοφορίας επικοινώνησε με την Δημοτική Αστυνομία που του απέστειλε την σχετική ειδοποίηση και σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Movenews.gr του αποκρίθηκαν πως: «Σύμφωνα με την πινακίδα κυκλοφορίας η Εφορία έδωσε τα στοιχεία κατοχής των πινακίδων κυκλοφορίας με την επισήμανση ότι το όχημα έχει αποσυρθεί και καταστραφεί από την κυκλοφορία το 1992. Ωστόσο παρά το γεγονός πως οι υπάλληλοι του Δήμου ενημερώθηκαν πως οι πινακίδες κυκλοφορίας αφορούν σε κατεστραμμένο αυτοκίνητο και όχι μοτοσυκλέτα απέστειλαν την ειδοποίηση στον κάτοχο των πινακίδων κυκλοφορίας. Παράλληλα ενημέρωσαν τον κάτοχο των πινακίδων κυκλοφορίας πως και σε άλλες περιπτώσεις με επιστολές ειδοποίησης οι ιδιοκτήτες πινακίδων κυκλοφορίας επίσης αποκρίθηκαν πως αφορούσαν σε κατεστραμμένα αυτοκίνητα παρά το γεγονός πως βρέθηκαν τοποθετημένες επάνω σε δίκυκλα!».

Η Δημοτική Αστυνομία διαβεβαίωσε τους κατόχους των πινακίδων κυκλοφορίας πως δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι επιπλέον εκείνοι καθώς πρόκειται για πλαστές πινακίδες αυτοκινήτων που είχαν τοποθετηθεί επάνω σε δίκυκλα.

Μάλιστα στην άλλη περίπτωση της μηχανής με πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας αυτοκινήτου ο ιδιοκτήτης της ήταν επίσης από επαρχία και ειδικότερα από την Βόρεια Ελλάδα!

Οι Αρχές έχουν ενημερωθεί για την ανεύρεση πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας παλαιών αυτοκινήτων επάνω σε δίκυκλα και ερευνούν πως εκείνες βρέθηκαν επάνω σε δίκυκλα και πως εκείνοι που της κατασκεύασαν γνώριζαν πως οι συγκεκριμένοι αριθμοί αφορούσαν σε παλιά και κατεστραμμένα οχήματα.

Οι έρευνες στρέφονται γύρω από τις Διευθύνσεις Μεταφορών όπου συγκεντρώνονται όλα τα παραπάνω στοιχεία και μπορεί κάποιος υπάλληλος να έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα πολύ εύκολα…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: