ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ! Σοκαριστικό βίντεο δείχνει πως θα είναι η Γη όταν λιώσουν οι πάγοι από παντού

Κοινοποίηση:
flood-min

Το 2015, η NASA αποκάλυψε σε μια εξαντλητική μελέτη της ότι οι ωκεανοί της Γης αυξάνονται νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν λόγω των πάγων που λιώνουν γρηγορότερα και ταχύτερα από προηγούμενους υπολογισμούς.

Αυτό από μόνο του θα αρκούσε για να ανησυχήσει αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η τάση και οι πάγοι στους πόλους συνεχίσουν να λιώνουν, τότε προβλέπεται ότι οι ωκεανοί θα ανέλθουν σε ένα εκπληκτικό ύψος της τάξεως περίπου των 65,8 μέτρων.

Η ομάδα βίντεο του Business Insider δημιούργησε έναν «κινούμενο χάρτη» για να μας περιγράψει σε μια εικονική περιήγηση πως θα κατέληγαν να μοιάζουν όλες οι ήπειροι αφού θα έχουν λιώσει οι πάγοι – και θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι τουλάχιστον ανησυχητικό, αν όχι τρομακτικό.

Αρκετές από τις παράκτιες περιοχές που περνούν από μπροστά μας εξαφανίζονται γρήγορα, καθώς γυρίζει η εικονική υδρόγειος, ενώ και οι ήπειροι «μικραίνουν» αλλά ταυτόχρονα αλλάζουν και σχήμα καθώς εισχωρεί το νερό στην ξηρά.

Ωστόσο, αυτή η καταστροφή δεν πρόκειται να συμβεί από την μια μέρα στην, αλλά οι επιστήμονες έχουν προβλέψει ένα μέλλον στο οποίο δεν θα υπάρχει πια πάγος στη Γη.

Όπως ανακοίνωσε το National Geographic το 2013, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 5.000 χρόνια για να λιώσουν τα περίπου 20,8 κυβικά χιλιόμετρα πάγου στη Γη.

Όπως καταλαβαίνετε, το λιώσιμο όλων των πάγων δεν φαίνεται να είναι το πιο ανησυχητικό σενάριο καθώς αφορά σταδιακά πολύ μελλοντικές γενιές. Αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως η άνοδος της στάθμης της θάλασσας είναι ίσως η μικρότερη ανησυχία μας. Υπάρχει, όμως, κάτι πιο άμεσο και πολύ πιο τρομακτικό.

Η μέση θερμοκρασία του πλανήτη αναμένεται να φτάσει σταδιακά περίπου στους 26,6 βαθμούς, αντί για 14,4 που είναι σήμερα. Αυτό θα έπληττε τη ζωή των φυτών και των ζώων και κατ’ επέκταση των ανθρώπων.

Δεν θέλουμε να σας μαυρίσουμε την καρδιά, όμως, καλό είναι να έχουμε υπόψιν κάποια πράγματα. Παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί για το πως θα είναι η Γη όταν λιώσουν οι πάγοι από παντού:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: