Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! «Εχω επαφή μπροστά μου στο 0-60.ΤΟΝ ΕΧΩ ΓΙΑ ΒΟΛΗ-KILL-TERMINATE»: Όταν οι Ελληνες Ίκαροι έχουν στο στόχαστρο τους Τούρκους (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
RNlAF-F-16-vs-U.S.-F-15

Αποστολή της 130  Σμηναρχίας Μάχης είναι η άρτια εκπαίδευση του προσωπικού και η συντήρηση των μέσων ώστε να διατηρεί υψηλό βαθμό ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια.

Ιστορία
1959: Ο πρώτος διάδρομος προσγείωσης κατασκευάσθηκε το 1959 από μεταλλικά πλέγματα. Εκείνη την περίοδο εγκαταστάθηκε και το πρώτο κλιμάκιο προσωπικού ως Αεροπορικό Απόσπασμα Λήμνου, που υπήγετο στην 112 Πτέρυγα Μάχης.
1960 ως 1970: Κατά το το διάστημα 1960-1970 κατασκευάσθηκε διάδρομος προσγείωσης μήκους 10.000 ποδών με παράλληλο τροχόδρομο πλάτους 140 ποδών.
1970 ως 1971: Το 1970-71 κατασκευάσθηκαν το υπόστεγο συντήρησης αεροσκαφών και οι εγκαταστάσεις καυσίμων.
1974: Το Σεπτέμβριο του 1974 το Αεροπορικό Απόσπασμα Λήμνου μετονομάσθηκε σε 130 Σμηναρχία Μάχης και τέθηκε υπό τη διοίκηση της 111 Πτέρυγα Μάχης.
1975: Τον Μάρτιο του 1975 μεταστάθμευσαν 6 αεροσκάφη F-5 και την 1η Ιανουαρίου 1977 ανεξαρτητοποιήθηκε και τέθηκε υπό τον έλεγχο του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας.
1977 ως 1983: Από το 1977 έως και το 1983 πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακατασκευής έτσι ώστε το αεροδρόμιο να καλύπτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την υποδοχή πολιτών και στρατιωτικών αεροσκαφών.
1983 ως σήμερα: Οι εγκαταστάσεις της Σμηναρχίας συνεχίζουν να συντηρούνται, να βελτιώνονται και να επεκτείνονται διαρκώς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

 1. δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι τώρα. χάθηκε πολύτιμος χρονος, εμείς αποδυναμώθηκαμε και οι άλλοι έγιναν υπερδύναμη εμπειροτατη και ετοιμοπόλεμη. μια χαψια μας έχουν. μην τσιμπήστε. τα πράγματα δεν είναι απλά.

 2. ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ 74 ΤΟΤΕ ΣΤΙΝ ΚΥΠΡΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΗΜΑΙΝΑΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΛΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΝΑ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΗ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΚΟΤΣΙΑ…..ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ……….

  1. Υπήρχαν εντολές απο τους Αμερικάνους να μην πετάξει κανένα Φαντομ τότε. Επίσης οι Αμερικάνοι είχαν σταματήσει να στέλνουν και ανταλλακτικά για τα αεροπλάνα. Για την τραγωδία της Κύπρου φταίνε αποκλειστικά οι Αμερικάνοι (που ήθελαν την Τουρκική επέμβαση και σιγόνταραν τους ηλίθιους Ελληνες να κάνουν το πραξικόπημα) και οι γνωστοί Ελληνοδούλοι(πολιτικοί/στρατιωτικοί) που προχώρησαν στο πραξικόπημα
   ΌΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
   Αλλά μια στιγμή εμείς είμαστε οι Μακεδομάχοι φασίστες που δεν πρέπει να μιλάμε.
   Στην κόλαση να πας Τσίπρα και οι υπόλοιποι 300

Leave a Response