Ο Σόρος σε ρόλο “προφήτη”: Όσα είπε έγιναν – Ποιες οι επόμενες κινήσεις του αρχιερέα της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ στην ανθρωπότητα;

Κοινοποίηση:
george-soros-pic

Ο πολυεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος έκανε 8 προβλέψεις για την πολιτική, τις χρηματοπιστωτικές αγορές και το Facebook και-ω εκ θαύματος-κατά βάση έπεσε μέσα!

Μετά οι υποστηρικτές του παραπονιούνται πως οι κατηγορίες εις βάρος του για χειραγώγηση των πολιτικοοικονομικών πραγμάτων του πλανήτη είναι υπερβολές.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Σόρος είναι γνωστός για την πραγματοποίηση σειράς προβλέψεων σε διάφορα θέματα όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κινεζική οικονομία και η ιρανική πολιτική.

Το Markets Insider (MarketsInsider.com) εξέτασε οκτώ από τις προβλέψεις του Soros, καθώς και τα αποτελέσματα τους.

Ο Σόρος δεν είναι νέος στην…πιάτσα. Είναι επενδυτής σχεδόν μυθικής υπόστασης, έχοντας συγκεντρώσει μια περιουσία περίπου 40 δισ. Δολαρίων. Από τη διαπραγμάτευση σε αγορές συναλλάγματος, μετοχών και σταθερού εισοδήματος.

Ο Σόρος έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για την πολιτική, αφού τροφοδοτεί την πλειοψηφία της περιουσίας του στα ιδρύματα και τις οργανώσεις τα οποία ιδρύει για να προωθήσει-υποτίθεται- τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο.

Το Markets Insider, λοιπόν, καταγράφει οκτώ από τις προβλέψεις του Soros – και τα αποτελέσματά τους – παρακάτω:

1) Οι Δημοκρατικοί θα κερδίσουν το 2018 εν μέσω μιας «κατολίσθησης»

Πρόβλεψη Ιανουάριος 2018: Ο Σόρος προέβλεψε μια σημαντική νίκη για τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του 2018.

«Δίνω στον Πρόεδρο Trump πίστωση για την ενθουσιώδη υποστήριξη των βασικών υποστηρικτών του, αλλά για κάθε πυρήνα υποστηρικτών δημιούργησε έναν μεγαλύτερο αριθμό αντιπάλων πυρήνων, οι οποίοι είναι εξίσου ισχυροί,» δήλωσε ο επενδυτής στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. «Γι ‘αυτό αναμένω μια δημοκρατική κατολίσθηση το 2018.»

Αποτέλεσμα: Πρόβλεψη σωστή!

Οι Δημοκρατικοί ανέλαβαν τον έλεγχο του Σώματος, κερδίζοντας 41 έδρες.

Ο Σόρος προέβλεψε επίσης ότι το Trump δεν θα επανεκλεγεί το 2020…

2)Το Bitcoin είναι μια φούσκα

Πρόβλεψη Ιανουάριος 2018: Ο Σόρος κατέκρινε τις κρυπτοεπενδύσεις ως φούσκες και μάλιστα μίλησε για το bitcoin.

«Είναι μια τυπική φούσκα, η οποία βασίζεται πάντοτε σε κάποιες παρεξηγήσεις. Το Bitcoin δεν είναι ένα νόμισμα επειδή ένα νόμισμα υποτίθεται ότι είναι μια σταθερή αποθήκη αξίας και το νόμισμα που μπορεί να κυμαίνεται κατά 25% την ημέρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για να πληρώσει τους μισθούς επειδή οι μισθοί μειώνονται κατά 25% την ημέρα. Μια εικασία που βασίζεται σε μια παρανόηση. «

Αποτέλεσμα: Σωστή πρόβλεψη.

Το Bitcoin υποχώρησε κατά 70% σε χαμηλά επίπεδα ύψους $ 3.136 το Δεκέμβριο του 2018. Από τότε έχει ανακάμψει κάπως, υπερδιπλασιάζοντας το χαμηλό της, και τώρα διαπραγματεύεται λίγο κάτω από $ 8.000.

3)Οι «ημέρες είναι μετρημένες» για το Google και το Facebook

Πρόβλεψη Ιανουάριος 2018: Το Facebook και η Google θα αντιμετωπίσουν μια καταμέτρηση.

«Το Facebook και η Google ελέγχουν αποτελεσματικά περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των εσόδων από διαφήμιση μέσω του Διαδικτύου», δήλωσε ο 87χρονος. «Το γεγονός ότι είναι σχεδόν μονοπωλιακοί διανομείς τις καθιστά δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και πρέπει να υποβληθούν σε αυστηρότερους κανονισμούς, με στόχο τη διατήρηση του ανταγωνισμού, την καινοτομία και τη δίκαιη και ανοικτή καθολική πρόσβαση».

Αποτέλεσμα: Μερικώς σωστή πρόβλεψη.

Αν και το Facebook και η Google εξακολουθούν να υπάρχουν, και οι δύο εταιρείες έχουν υποστεί σοβαρές πιέσεις με αφορμή ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτική ζωή, ανησυχίες που σχετίζονται με τα επιχειρηματικά τους μοντέλα.

Το Facebook, ειδικότερα, έχει υποστεί επιθέσεις από το Κογκρέσο για τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε ως μέρος της παρέμβασης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το απόθεμα της εταιρείας υποχώρησε σχεδόν 44% από το υψηλό του Ιουλίου 2018 πριν ανακάμψει το 2019.

4)Η επόμενη οικονομική κρίση θα είναι στην Ευρώπη

Πρόβλεψη Μαϊος 2018: Η Ευρώπη κινδυνεύει από άλλη μια μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση.

«Μπορεί να βρισκόμαστε ενώπιον μιας άλλης σημαντικής οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο Σόρος. «Δεν είναι πλέον απλά μια φράση που λέει ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε υπαρξιακό κίνδυνο, είναι η σκληρή πραγματικότητα».Πρόσθεσε: «Το ευρώ έχει πολλά ανεπίλυτα προβλήματα και δεν πρέπει να επιτραπεί να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αποτέλεσμα: Λανθασμένη πρόβλεψη (τουλάχιστον μέχρι τώρα).

Οι ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές αγορές εμφανίζονται υποτονικές με τις ιταλικές αποδόσεις 10 ετών σε 2,7%, μόνο ελαφρώς υψηλότερες από την απόδοση των 10 ετών στην Αμερική κατά 2,4%.

5) Η Αργεντινή θα αποπληρώσει τα χρέη της

Πρόβλεψη Αύγουστος 2016: Η Αργεντινή θα πληρώσει το χρέος της για το 2001.

Η κατάθεση αγωγών αποκάλυψε ότι οι Quantum Partners, που ελέγχονταν από το οικογενειακό γραφείο του Σόρος, κατείχαν θέση σε χρεωμένα κρατικά ομόλογα της Αργεντινής. Το προεξοφλημένο χρέος, από το 2001, κρατήθηκε επίσης από τον δισεκατομμυριούχο και τον αντίπαλο διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων Paul Singer.

Αποτέλεσμα: Σωστή πρόβλεψη.

6)Η επόμενη οικονομική κρίση θα είναι στην Κίνα

Πρόβλεψη Απρίλιος 2016: Κινεζική οικονομική κρίση

Η Κίνα «θυμίζει αδιάκοπα αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης στις Η.Π.Α. το 2007-08, η οποία παρομοίως τροφοδοτήθηκε από την πιστωτική επέκταση», ανέφερε ο Σόρος.»Τα περισσότερα χρήματα που τροφοδοτούν οι τράπεζες χρειάζονται για να κρατήσουν ζωντανά τα επισφαλή χρέη και τις ζημιογόνες επιχειρήσεις».

Αποτέλεσμα: Λανθασμένο (τουλάχιστον μέχρι τώρα).

Πάντως η οικονομία της Κίνας έχει επιβραδυνθεί σημαντικά το 2018 και το 2019, με βάρος στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις κρίσης σε αμερικανικό στιλ, παρά τα υψηλά επίπεδα εταιρικού χρέους.

7)Το Ιράν θα υποστεί «αλλαγή καθεστώτος»

Πρόβλεψη Φεβρουάριος 2012: Το σημερινό καθεστώς του Ιράν δεν πρόκειται να διαρκέσει στο τρέχον έτος.

Αποτέλεσμα: Σωστό.

Ο σκληρός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ αποχώρησε από την εξουσία στις εκλογές του 2012, καθώς ο Hassan Rouhani ανέλαβε την προεδρία. Ωστόσο, δεν ήταν μια ολική αλλαγή καθεστώτος.

8)Η βρετανική κυβέρνηση θα υποτιμήσει τη λίρα

Ημερομηνία πρόβλεψης : Σεπτέμβριος 1992

Προφητεία”: Η βρετανική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών και να υποτιμήσει τη λίρα, δημιουργώντας ένα απροσδόκητο κέρδος για όσους έχουν το νόμισμα.

Αποτέλεσμα: Σωστό (και ενδεχομένως προκαλούμενο από τις ενέργειές του).

Η βρετανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποτιμήσει τη λίρα στις 16 Σεπτεμβρίου του 1992.

Την ίδια μέρα ο Σόρος αύξησε τη θέση του για….λίγα δολάρια από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. δεν προβλέπει …τα υλοποιεί ,ο διάβολος δεν γνωρίζει το μέλλον ,το σχεδιάζει αφού ο “πλανήτης ” είναι πλέον άθεος ,ανήθικος ,διεστραμμένος και του ανήκει .Ξεγέλασε την ανθρωπότητα ο σατανάς ότι δεν υπάρχει και αλώνισε τις ψυχές .Ελευθερός να επιλέξει ο άνθρωπος απαρνήθηκε τον Θεό και έπεσε στην αγκαλιά του ανριχρίστου και των παιδιών του…ΤΕΛΟΣ

Comments are closed.