Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει προεκλογικά «ουδετερόθρησκα» απολυτήρια Λυκείου – Δεν θα αναγράφεται το θρήσκευμα!

Κοινοποίηση:
1

Το δικό του στίγμα λίγο πριν τις κάλπες της 7ης Ιουλίου θέλησε να αφήσει ο Κώστας Γαβρόγλου στην Παιδεία, καθώς τα απολυτήρια στους μαθητές φέτος θα δοθούν με αλλαγές.

Συγκεκριμένα, στα απολυτήρια δεν θα αναφέρεται το θρήσκευμα, ενώ δίπλα στο επώνυμο του πατέρα θα προστεθεί και αυτό της μητέρας. Οπως υπογραμμίζει η ιστοσελίδα esos.gr, όσον αφορά το θρήσκευμα δεν θα μπορεί να αναγραφεί στα απολυτήρια αν δεν υπάρχει πρώτα υπεύθυνη δήλωση.

Για τα απολυτήρια η υπουργική απόφαση αναφέρει:
«Στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή/τριας».

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Γαβρόγλου μια ανάσα πριν τις εκλογές είχε ζητήσει από την αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας να εξαιρεθεί από την προεκλογική απαγόρευση προσλήψεων η διαδικασία στο ΑΣΕΠ για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών μέχρι και το 2022.


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Θέμα των παιδιών είναι, αν τους αρέσει ή όχι. Αυτά είναι τα μόνα που θα αντιδράσουν αν θελήσουν. Αν τα παιδιά δεν γουστάρουν τον χριστιανισμό, τότε οι γονείς δεν έχουν κανένα λόγο να μιλούν ή να αντιδρούν. Το να μην αναγράφεται πουθενά το θρήσκευμα είναι μια προοδευτική, αξιόλογη και σωστή κίνηση του κράτους! Σύντομα θα δοθεί εντολή να διαγραφεί και από όλα τα ληξιαρχεία, αυτό είναι το τελικό βήμα είτε σας αρέσει είτε όχι! Αν είστε χριστιανοί, μουσουλμάνοι ή εβραίοι, ας το κρατήσετε στο μυαλό και στη καρδιά σας, ποιος ο λόγος να το γράφετε από εδώ κι από εκεί; Μην δημιουργείτε προβλήματα από το πουθενά!

  2. Μια από τις ελάχιστες αποφάσεις της κυβέρνησης σύριζα με την οποία συμφωνώ απόλυτα. Η θρησκευτική πίστη ή η μη πίστη είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο. Δεν αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Leave a Response