Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα για τον μοναχό Χορταρέα

Κοινοποίηση:
xortareasml444

Το γνωστό μέντιουμ-αστρολόγος Νίκος Χορταρέας έγινε μοναχός και μέσα στον Αύγουστο θα γίνει και Ιερέας στην Μητρόπολη Λαγκαδά. Αυτή η είδηση προβλήθηκε από όλα τα ηλεκτρονικά μέσα και παραδόξως μόνο από ένα εκκλησιαστικό. Η διαφήμιση του Χορταρέα ως εκκλησιαστικού προσώπου πλέον συνοδεύεται και από επιστολή του Μητροπολίτη Λαγκαδά όπου προσπαθεί να δικαιολογήσει την καινούργια ιδιότητα του πρώην μέντιουμ-αστρολόγου. Η Εκκλησία, λέει συνοπτικά ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, δέχεται τους πάντες δεν απαξιώνει κανένα ούτε το ληστή, ούτε τη πόρνη, τον διώκτη, τον ψαρά κ.τ.λ. και συνεχίζει με το παράδειγμα του Αγίου Κυπριανού που ήταν μάγος όπως και ο Χορταρέας. Ο κ. Λαγκαδά δυστυχώς αποκρύπτει ότι ο Άγιος Κυπριανός όσο ασχολούταν με τη μαγεία ήταν αβάπτιστος ενώ ο Χορταρέας ήταν βαπτισμένος και σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας δεν μπορεί να γίνει ιερέας.
Ο Χορταρέας διαφήμιζε πως έχει χάρισμα ως μέντιουμ, για να σκεφτούμε όμως αυτό το χάρισμα όταν θα διαβάζει με το πετραχήλι ευχές στους ανυποψίαστους ανθρώπους μέσα στην εκκλησία, οι ευχές θα είναι από το εγκόλπιο;
Μήπως με το χάρισμα του μέντιουμ και τα ράσα θα προλέγει τα μέλλοντα;
Η μετάνοια ασφαλώς και μπορεί να βοηθήσει τον Χορταρέα και η Εκκλησία τον δέχεται μόνο ως μοναχό, που θα έχει περάσει όμως ένα ικανό χρονικό διάστημα ως δόκιμος, σύμφωνα με τους κανόνες της και όχι τους κανόνες του κ. Μητροπολίτη Λαγκαδά!!!!
Η μετάνοια δεν είναι ορολογία και συναισθηματισμός και οι μεταποιητικές δυνάμεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έρχονται διά μαγείας.

Πάντως κ. Λαγκαδά γνωρίζουμε για μεταποιήσεις ρούχων, για μεταποιήσεις επιχειρήσεων, μεταποιητικές δραστηριότητες, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ πρώτη φορά ακούμε!! Δηλαδή τον κ. Χορταρέα σε τι ακριβώς θα τον μεταποιήσει η Ορθόδοξη Εκκλησία;;;

Η διαφήμιση του Χορταρέα σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα ως ιερέα-μοναχού θυμίζει μαγαζάκι του τύπου <ανοίξαμε και σας περιμένουμε> στην Μητρόπολη Λαγκαδά. Μη ξεχάσουμε, ότι στην περιοχή του είναι και ένας «ιδιαίτερος » Αρχιμανδρίτης -Ηγούμενος που τυγχάνει της προστασίας του, επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε. Μη ξεχάσετε μετά την μαγευτική λειτουργία και κατήχηση που σε λίγο καιρό θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε στη μητρόπολη Λαγκαδά να περάσετε να ασπαστείτε και το χεράκι του Ηγούμενου … θα σας μεταδώσει δυνάμεις από αυτές που αντλεί από τα …..
«Δεν πρέπει να μας εκπλήσει λοιπόν, διότι η ίδια η ζωή της Εκκλησίαςείναι ένα θαυμαστό φαινόμενο, μεταποιητικών δυνάμεων. Δεν υπάρχειαπαξίωση στη ζωή της Εκκλησίας ουδενός. Δέχεται τους πάντες.».

Αυτά λέει ο Μητροπολίτης Λαγκαδά και ήδη νομίζω ότι θα χτυπήσει το ραβδάκι και θα μεταμορφωθούν τα πάντα. Μαγεμένοι και εξαπατημένοι θα λυτρωθούν παίρνοντας πίσω ότι έχασαν, πνευματικά και υλικά, παιδιά ως εκ θαύματος θα ξεχάσουν τους ……. και τις ……… από τις μεταποιητικές δυνάμεις της ορθόδοξης εκκλησίας του μητροπολίτη Λααγκαδά και όλοι θα κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί η ζωή της Εκκλησίας είναι ένα θαυμαστό φαινόμενο μεταποιητικών δυνάμεων. Και ο καλός ποιμένας επίσκοπος θα συνεχίζει να βάζει μεταποιημένους λύκους στο ποίμνιο να φυλάνε τα πρόβατα γιατί δεν υπάρχει απαξίωση ουδενός. Δυστυχώς η απαξίωση υπάρχει απέναντι στους χριστιανούς στους οποίους απευθύνεται και συμπεριφέρεται σα να είναι πρόβατα επί σφαγή.

Πηγή: elladapoyantisteketai.blogspot.com


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

 1. Εφόσον έτσι ένοιωσε καλώς.Αλοστε έχουμε Αγίους διώκτες τών Χριστιανών και πρώην μάγους που άλλαξαν πορεία.

 2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ !!!

  ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΟΤΗΡΙΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΣ?
  ΕΝΕΚΕΝ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΟΜΙΩΝ ΜΑΣ ΩΣ ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ !!
  ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΙΜΟΙΑ !!!
  ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣ ΤΙ ΕΛΕΝΗ ????????????????????????????????????????????????????????
  ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ !!!

 3. ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ !!
  ΠΑΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΑΙΖΑΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ.
  ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ…
  ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ, ΕΕΕ !!!

 4. οι Άγιοι Πατέρες για τους μάγους , αρνητές του Χριστού : μετανοια , συντριβή και προσευχή αδιαλείπτως για 7 χρόνια που να ματώνουν τα γόνατα , χωρίς φαγητό κανονικό παρά μόνο ένα παξιμάδι με λίγο νερό την δύση του ηλίου

 5. Τι σου είναι το δαιμόνιο όμως… μην μπερδεύεστε όμως, άλλο η πλάνη της διοικητικής εκκλησίας των παπάδεων ανθρώπων και άλλο η εκκλησία του Χριστού. Δεν θα επιτρέψει η Αγία Τριάδα να πιάσει τα Άγια στα χέρια του αυτός ο άνθρωπος

 6. μαλλον δεν ειμαστε καθολου σοβαροι .,.,.,

  το σηκωνει το ρασο ο χορταρεας .,.,.,.,και ασχολουμαστε με σκουπιδια ?

 7. Και μετά οι παππάδες παραπονιούνται γιατί κάποιοι προτιμούν να κάνουν πολιτικό γάμο, ή προτιμούν την καύση από την ταφή.
  Πέραν της σοβαρότητας του μυστηρίου δεν πληρώνουν τέτοια άτομα.

Leave a Response