Ο Καμμένος πρόδωσε τα ψέμματα του Τσίπρα

Κοινοποίηση:
Ϭ髟岠�Я면骾�񷧣��󧦞� 󴧭 ϫיִ륩ᠴ粠¯� 㩡 �𡱯�޶ﵠ嬰鳴ﳽ� 󴧭 ʵ❱�箠ԥ�砱6 ɡ�ᱟﵠ2019. (EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Ο Πάνος Καμμένος ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να αποκαλύψει δύο πράγματα. Αφενός το «όχι» του στην διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης και αφετέρου πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, του «είπε ψέμματα δύο φορές για το πότε θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών».

«Βρίσκομαι στη θέση, ως επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, να αναγκάζομαι να ψηφίσω όχι στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης» είπε ο Πάνος Καμμένος επαναλαμβάνοντας την πάγια διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών. Επισήμανε ότι πάγια θέση των ΑΝΕΛ είναι ο όρος «Μακεδονία» να μην περιέχεται σε καμία λύση του ζητήματος με την γειτονική χώρα.

«Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, πριν από τέσσερα χρόνια, αποφασίσαμε να κάνουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό της κυβέρνησης, ούτε καν με τις δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιήσει, με βάση τον ψηφισμένο προϋπολογισμό που οι ΑΝΕΛ ψηφίσαμε ομόφωνα» σημείωσε.

«Η πρόταση έχει να κάνει με ένα δίλημμα, το οποίο ο Πρωθυπουργός, κατά την άποψή μου, λανθασμένα έφερε» και αποκάλυψε: «Στη συμφωνία που κάναμε με τον Πρωθυπουργό ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς δεν θα συμφωνήσουμε σε λύση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Η διαβεβαίωση που είχαμε ήταν ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μετά τις εκλογές», είπε για το Σκοπιανό.

«Είχαμε διαβεβαίωση τον Ιούνιο πως η Συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές και αυτό άλλαξε τον Νοέμβριο πως η Συμφωνία θα έρθει μετά τον Μάρτιο. Έχουμε δύο φορές αλλαγή στάσης του κυβερνητικού εταίρου απέναντί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ουσιαστικά πως ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε τη στάση του απέναντί του δύο φορές, αναφορικά με το Σκοπιανό.

Τι είπε για την Συμφωνία των Πρεσπών

«Το πρώτο μεγάλο έγκλημα έγινε με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία. Διαφώνησα τότε, όπως και το 2007 με τη κυβέρνηση Καραμανλή. Είναι καταγεγραμμένες οι διαφωνίες μου και η θέση που δεσμεύτηκαν να κρατήσουν οι ΑΝΕΛ είναι πως οποιαδήποτε λύση πρέπει να συμμορφώνεται με την απόφαση του ’92, δηλαδή το ελληνικό κράτος δεν θα συμφωνήσει σε λύση με τον όρο Μακεδονία», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Είμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας. Στη Βουλή δεν συγκρούονται δύο διαφορετικές απόψεις, αλλά συγκρουόμαστε τρεις διαφορετικές απόψεις: η συμπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με τις Πρέσπες όπως διατυπώθηκαν, η άποψη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που συμφωνεί με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία και την δική μας άποψη και του κ. Λεβέντη που διαφωνεί με τον όρο Μακεδονία».

«Επέλεξαν τον υπουργικό θώκο για την ψήφο εμπιστοσύνης», ήταν το σχόλιο του κ. Καμμένου, για τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που παρέμειναν σε κυβερνητικές θέσεις.

Η κόντρα στην Βουλή και το κότερο

Ένταση υπήρξε στο κοινοβούλιο την ώρα που ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος μιλούσε από το βήμα της βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Μόλις ο κ. Καμμένος διάβασε μία επερώτηση που είχαν υπογράψει μέλη της ΝΔ για τις θέσεις του υπουργού Άμυνας όσον αφορά το Μακεδονικό φωνές άρχισαν να ακούγονται από τα έδρανα της Βουλής.

Ο προεδρεύων της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης προσπάθησε να επαναφέρει την τάξη και εκείνη τη στιγμή ο Πάνος Καμμένος είπε στην Σοφία Βούλτεψη γελώντας «βόλτα με το κότερο δεν σε πάω ποτέ, χτυπήσου κάτω». Η ένταση με φωνές εκατέρωθεν συνεχίστηκε και την σκυτάλη πήρε ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος επανέφερε στην τάξη των αρχηγό των ΑΝΕΛ όταν ο δεύτερος είπε κοιτώντας προς τα έδρανα της ΝΔ «κάτσε κάτω».

Εκείνη την στιγμή ακούστηκε άλλη μία φωνή από τα έδρανα και ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε ότι «διαγράφω από τα πρακτικά την φράση του κ. Καράογλου».

Λίγα λεπτά μετά θα γινόταν ευκρινές ποια ήταν η φράση καθώς ο Κ. Καμμένος ανέφερε ότι «είναι ντροπή να ακούγονται εδώ μέσα φράσεις για αλκοτέστ» με τον Νικήτα Κακλαμάνη να του απαντά ότι τον προστάτεψε ζητώντας άμεσα να διαγραφεί η εν λόγω φράση από τα πρακτικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response