«Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας, όχι Εβραίος»-Το ντοκιμαντέρ που ταράζει την Παγκόσμια Ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ντοκ

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας, όχι Εβραίος υποστηρίζει ένα νέο ντοκιμαντέρ της Αmazon το οποίο παρουσιάζει έναν Ιησού τελείως διαφορετικό από εκείνο των Γραφών.

Συγκεκριμένα, το νέο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime υποστηρίζει ότι ο Μεσσίας των χριστιανών ήταν στην πραγματικότητα Έλληνας φιλόσοφος που έζησε την ίδια περίοδο και φημολογείται ότι ανέστησε νεκρούς. Σύμφωνα με τη μίνι-σειρά Bible Conspiracies (Συνωμοσίες της Βίβλου), οι μαρτυρίες για τη ζωή του Ιησού και τα φερόμενα ως θαύματά του ενδέχεται να αποτελούν προϊόν σύγχυσης με τη ζωή και το έργο του Απολλώνιου Τυανέα.

Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του Bible Conspiracies, οι ομοιότητες μεταξύ των δύο ανδρών είναι ύποπτα πολλές και είναι πιθανό ο πραγματικός, «θαυματουργός» Ιησούς να ήταν ο Απολλώνιος Τυανέας που ήταν ελληνικής και όχι εβραϊκής καταγωγής.

Το ντοκιμαντέρ δεν αμφισβητεί πως ο Ιησούς υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο, αλλά προτείνει ότι ο άνθρωπος που παρουσιάζεται στην Καινή Διαθήκη ως ο «Υιός του Θεού» και κάνει θαύματα πεθαίνοντας πάνω στον σταυρό, έχει βασιστεί στη ζωή του Απολλώνιου και όχι του Χριστού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

 1. παντως οτι και να ηταν δε μιλησε ποτε για ισλαμοποιθηκους! και να μην ξεχνιωμαστε η μανα του φορουσε μαντηλα! ετσι για να μην ξεχνιωμαστε

 2. Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων.
  Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων˙ Φως εκ Φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού, γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι’ ου τα πάντα εγένετο.
  Τον δι’ ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος άγιου και Μαρίας της Παρθένου και ενανθρωπήσαντα.
  Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου και παθόντα και ταφέντα.
  Και αναστάντα τη τρίτη ήμερα κατά τας Γραφάς.
  Και ανελθόντα εις τους ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός.
  Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς· ου της βασιλείας ουκ έσται τέλος.
  Και εις το Πνεύμα το άγιον, το κύριον, το ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν δια των προφητών.
  Εις μίαν, αγίαν, καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν.
  Ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών.
  Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών.
  Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

 3. Kαι Εβραιος να ηταν , αξιζει να Τον προσκυνουμε εφ οσον τον κρεμασαν Εβραιοι !

  1. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ αγαπητε επιστρατε δεν ηταν ουτε εβραιος ουτε ελληνας ουτε αμερικανος.γιατι δεν γεννηθηκε απο σπερμα.ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ οπως λεει και το ΠΙΣΤΕΥΩ πιο πανω.τον ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΓΕΝΗΘΕΝΤΑ προ παντων των ΑΙΩΝΩΝ.απλα ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ απο την ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ διοτι ηταν Η ΠΙΟ ΤΑΠΕΙΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ εχουν 6-7-8 χιλιαδες χρονια ιστορια Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΙΩΝΙΟΣ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ των εβραιων και των ελληνων,ΑΠΛΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ χωρις συλληψη οταν βρηκε ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΙ ΓΗΣ.

Leave a Response