Ο ΕΟΦ ανακαλεί κι άλλο φάρμακο για το στομάχι που περιέχει…

Κοινοποίηση:
nea-anaklisi-apo-ton-eof-meta-to-zantac-kai-to-lumaren.w_l

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των φαρμάκων που περιέχουν την δραστική ουσία ρανιτιδίνη, η οποία έχει ενοχοποιηθεί για την πρόκληση καρκίνου.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) σε συνέχεια της εθελοντικής ανάκλησης, στην οποία προβαίνουν η μία μετά την άλλη εταιρίες που παράγουν γενόσημα φάρμακα που περιέχουν την καρκινογόνο ουσία ρανιτιδίνη, προχώρησε στην ανακοίνωση ανάκλησης ενός ακόμη φαρμακευτικού προϊόντος για την αντιμετώπιση του πεπτικού έλκους και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Πρόκειται για το φαρμακευτικό προϊόν PTINOLIN inj. sol. 50mg/2amp.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το φάρμακο που περιέχει ρανιτιδίνη

Ο ΕΟΦ αποφασίζει:

“Την ανάκληση των παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος PTINOLIN inj. sol. 50mg/2amp. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει η εταιρεία HELP ABEE, κατόπιν της αναστολής του πιστοποιητικού καταλληλότητας του παραγωγού Saraca Laboratories Limited για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη. Η εταιρεία HELP ΑΒΕΕ ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Συγκλονιστικη ειδηση που περναει στο “ντουκου”δλδ χωρις σχολιασμο.
    Να…να….να ..ρε…πως εσπειραν καρκινο στη Ελλαδα!

Comments are closed.