Ο Βαρουφάκης τσακώνεται παντού: Το θυελλώδες επεισόδιο στην Αμερική το 2015 και η παγκόσμια δημόσια συγγνώμη που ζήτησε από τους πλανητάρχες

Κοινοποίηση:
varoufakis-diloseis-14-7-2019

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάνης Βαρουφάκης δημιουργεί επεισόδια στο εξωτερικό, είτε με αστυνομικούς, όπως στο Παρίσι, είτε με κρατικούς υπαλλήλους ή υπαλλήλους υπουργείων. Προφανώς το υπερεγώ του «Yanis» απαιτεί σεβασμό αναγνώριση, ακόμη και από ξένους πολίτες, που κάνοντας τη δουλειά τους αγνοούν αυτή την παγκοσμίου εμβέλειας προσωπικότητα.

Στο βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα», της Ελένης Βαρβιτσιώτη και της Βικτωρίας Δενδρινού- στο οποίο περιγράφουν το δραματικό παρασκήνιο του 2015 που λίγο έλειψε να μας βγάλει από το ευρώ- υπάρχουν πολλές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον αλλοπρόσαλλο «Yanis» ο οποίος έφερε τους Ευρωπαίους εταίρους ένα βήμα πριν το φρενοκομείο.

Ενα από τα πιο διασκεδαστικά επεισόδια με πρωταγωνιστή τον Βαρουφάκη, όπως καταγράφεται στην «Τελευταία μπλόφα» (σελ. 163), ήταν όταν ο Βαρουφάκης- ευρισκόμενος στην Ουάσινγκτον- είχε ραντεβού μια Κυριακή πρωί, μέρα αργίας, με τον γενικό γραμματέα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η συγγνώμη που απαίτησε ο Βαρουφάκης

Λόγω της κυριακάτικης αργίας και ενός λάθους μιας υπαλλήλου, ο Βαρουφάκης δεν εξαιρέθηκε από τα αυστηρά μέτρα ελέγχου, με αποτέλεσμα να γίνει έξαλλος από θυμό. Αφού κατσάδιασε την υπάλληλο που έκανε το λάθος, απαίτησε από την ιεραρχία του υπουργείου να τιμωρηθεί η υπάλληλος και να του ζητηθεί δημοσίως γραπτή συγγνώμη. (Διαβάστε: Αστυνομική βία καταγγέλλει ο ηλιοκαμένος Βαρουφάκης – Καλεί τη γαλλική αστυνομία να ζητήσει «συγγνώμη»)

Ο Βαρουφάκης θεώρησε μάλιστα ότι το επεισόδιο αυτό δεν ήταν τυχαίο αλλά ένα είδος προβοκάτσιας. Προφανώς οι Αμερικάνοι πείστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον παγκοσμίου εμβέλειας Ελληνα υπουργό Οικονομικών. Και όχι μόνο οι Αμερικανοί, αλλά και οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι από ένα σημείο και μετά, τον έκαναν με περιφρονητικό τρόπο στην πάντα και άρχισαν να συζητούν με τον Χουλιαράκη, ο οποίος ήταν σε θέση να συνεννοηθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πολύ μεγάλη ιδέα έχει για το τομάρι του , το τσουλάει του Σωρος….
    Άι μαρη χιμπατζου ….πάνε κάνε καμία πίπα να καλμάρεις την υστερία σου , χαμένο παρταλι..

Comments are closed.