Ομολογία-σοκ από ψεύτικο μέντιουμ: Έτσι ξεγελάω τους πελάτες μου

Κοινοποίηση:
medium

«Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες…» λέει το γνωστό άσμα, ωστόσο, η υπόρρητη παραδοχή είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι… μαντείες, οι βασκανίες και τα ξόρκια είναι ψέματα, με τα οποία επιτήδειοι ξεγελούν ευάλωτους και εύπιστους ανθρώπους.

Θέλετε αποδείξεις; Μια γυναίκα που κάνει την επικερδή αυτή δουλειά, ομολόγησε σε δημοσιoγράφο του OverTake ότι δεν έχει καμία ψυχική δύναμη και ότι απλώς αξιοποιεί την παρατηρητικότητά της, την ικανότητά της να «διαβάζει» τους ανθρώπους και το… Google.

To συγκεκριμένα μέντιουμ προσέφερε στη δημοσιογράφο μια δωρεάν συνεδρία στην οποία της «αποκάλυψε» πράγματα για τον εαυτό της και τη ζωή της, καθώς και τους ανθρώπους με τους οποίους σχετίζεται.

Πώς; Απλώς κάνοντας μια προσεκτική έρευνα στο διαδίκτυο και συγκεντρώνοντας στοιχεία γύρω από τη δημοσιογράφο, μέσω των σελίδων της στα social media, τα κείμενά της και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να αλιεύσει μέσω του Google.

H γυναίκα παραδέχθηκε ότι είναι απατεώνισσα και επισήμανε ότι στην εποχή του διαδικτύου είναι σχετικά εύκολο για τον καθένα από μας να αφήσει ψηφιακά ίχνη τα οποία η ίδια στη συνέχεια αξιοποιεί για να πουλάει… αέρα κοπανιστό.

Προσέθεσε, δε, ότι έχει ακονίσει την ικανότητά της να αντιλαμβάνεται τους ανθρώπους και να καταλαβαίνει πότε θα αποδεχθούν ως… πρόβλεψη μια γενικολογία, όπως συμβαίνει και με τα ζώδια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: