Οι τελευταίες εξελίξεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις! Τι ακριβώς γίνεται…

Κοινοποίηση:
STAINMAYER

Καμία διάθεση δεν έχει η Γερμανία ώστε να δώσει έστω και ένα ευρώ στην Ελλάδα ως αποζημίωση για την Γερμανική κατοχή. Αυτό αναφέρει η Bild σε δημοσίευμά της για την επίσκεψη του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα στις 11 και 12 Οκτωβρίου, η οποία τονίζει πως ο Γερμανός πρόεδρος τον έχει κλείσει κάθε συζήτηση για τις ελληνικές αξιώσεις.
Στα πιο… θεωρητικά και γενικά φυσικά θα τιμήσει την μνήμη όσων αγωνίστηκαν ενάντια στην κατοχή και εκτελέστηκαν αφού θα επισκεφθεί το παλιό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου.

Αναμένεται μάλιστα να υπογραφεί συμφωνία για τη σύσταση και λειτουργία του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, κάτι που η Γερμανία μέχρι τώρα έχει κάνει μόνο σε Γαλλία και Πολωνία.

Ωστόσο… στο δια ταύτα μάλλον δεν «ψήνονται» και πολύ, αφού όπως αναφέρει η Bild δεν υπάρχει διάθεση ικανοποίησης των Ελληνικών απαιτήσεων για αποζημιώσεις 376 δις ευρώ.

Κι αυτό γιατί ο κ. Σταϊνμάιερ δηλώνει πως και στην χώρα μας θα υποστηρίξει την πάγια γερμανική θέση, ότι δηλαδή για τη χώρα του το ζήτημα «έχει κλείσει πολιτικά και νομικά».

Το πρόγραμμα του Γερμανού προέδρου
Το πρόγραμμα του Γερμανού Προέδρου στην Αθήνα, ξεκινά αύριο Πέμπτη στις 10:00, με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ακολουθεί στις 10:20, η επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο, η κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και οι δηλώσεις στον Τύπο. Εν συνεχεία, είναι προγραμματισμένες διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και στις 12:00, ο κ. Σταϊνμάιερ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 13:20, ο Γερμανός Πρόεδρος και ο Έλληνας ομόλογός του, θα μεταβούν στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», προκειμένου να παρακολουθήσουν εκδήλωση με θέμα «Νέοι και Μέλλον της Ευρώπης».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Σταϊνμάιερ θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Προεδρικού ζεύγους της Γερμανίας στην Ελλάδα, θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, ο Γερμανός Πρόεδρος και η σύζυγός του θα μεταβούν στην Μεσσηνία, συνοδευόμενοι, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και την σύζυγό του. Ειδικότερα, στις 11:00 το πρωί, θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης στην Ιθώμη, όπου θα τους ξεναγήσει ο καθηγητής κ. Πέτρος Θέμελης. Στις 13:00, ο κ. Σταϊνμάιερ θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας, σε ειδική τελετή στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Προεδρικό ζεύγος της Γερμανίας και η συνοδεύουσα αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για Βερολίνο το απόγευμα γύρω στις 15:45.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πιστεύει κανείς ότι οι φρίτσηδες θα μας δώσουν τα 376 δις;Αλλά και να τα δώσουν,εμείς δεν έχουμε κάτι να ωφεληθούμε.Θα τα παντελονιάσουν (ως συνήθως) τα γνωστά αρπακτικά-τρωκτικά-λαμόγια.Ετσι γίνεται κατά τα γνωστά. Εν ριπή οφθαλμού θα είμαστε και πάλι στον άσσο και θα ψάχνουν να κόψουν μισθούς-συντάξεις-παροχές κλπ και να βρούν απίθανους φόρους να μας ρίξουν στο κεφάλι για να μας ληστέψουν.Απατη καταβόθρα η τσέπη τους…

Comments are closed.