Οι συγκλονιστικές ομοιότητες Χίτλερ – Ερντογάν

Κοινοποίηση:
Hitler_Erdogan_3539319b

Τις ομοιότητες Ερντογάν με τον Χίτλερ, καταγράφει ο Σάββας Καλεντερίδης, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία».

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν:

Ο Ερντογάν εκλέχτηκε στον μεγαλύτερο δήμο της Τουρκίας, για να φυλακιστεί για μερικούς μήνες, όπως και ο Χίτλερ.
Στη συνέχεια, όταν οι κεμαλικοί έθεσαν εκτός νόμου το κόμμα του Ερμπακάν, ο ίδιος επικεφαλής μιας μικρής ομάδας ίδρυσε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), υιοθετώντας την πολιτική της νομιμότητας, όπως ακριβώς ο Χίτλερ.
Έκρυψε πολύ καλά την πραγματική του ατζέντα, τη διεκδίκηση ηγετικού ρόλου στον ισλαμικό κόσμο, το μίσος του για τη Δύση και το χριστιανικό κόσμο, μέχρι που σταθεροποιήθηκε στην εξουσία, το 2010, όταν ξερίζωσε τις ρίζες των κεμαλικών στο βαθύ κράτος (Εργενεκόν κλπ), με τη βοήθεια της Δύσης και κυρίως των ΗΠΑ.
Όταν σταθεροποιήθηκε στην εξουσία:
-εξασφάλισε τεράστια κεφάλαια από τους Τούρκους επιχειρηματίες για τον εαυτό του, την οικογένεια και το κόμμα του, όπως ο Χίτλερ,
-στράφηκε εναντίον του Ισραήλ και της «κακιάς ιμπεριαλιστικής» Δύσης, όπως ο Χίτλερ,
-έκλεισε φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους (σκληρούς κεμαλιστές και γκιουλενιστές), όπως ο Χίτλερ
-ίδρυσε και στελέχωσε με ισλαμιστές τον δικό του, ιδιωτικό στρατό, την εταιρεία SADAT, που λειτουργεί όπως τα «τάγματα εφόδου» του Χίτλερ
-εφάρμοσε ρατσιστική γενοκτόνο πολιτική εναντίον των Κούρδων, όπως ο Χίτλερ εναντίον των Εβραίων
-υιοθέτησε ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα με το οποίο «φιλοδοξεί» να κυριαρχήσει στην ευρύτερη περιοχή και να γίνει ηγέτιδα δύναμη στον μουσουλμανικό κόσμο, ο οποίος είναι ανώτερος από όλους τους μη μουσουλμάνους, όπως ο Χίτλερ διεδκίκησε ηγετικό ρόλο για τους Γερμανούς
-αμφισβήτησε τη συνθήκη της Λοζάνης, όπως ο Χίτλερ των Βερσαλλιών,
-αμφισβήτησε ευθέως τον ΟΗΕ και μάλιστα από το ίδιο το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, λέγοντας ότι αδικείται και δεν εκπροσωπείται ο μουσουλμανικός κόσμος στο ΣΑ, όπως ο Χίτλερ την Κοινωνία των Εθνών
-υιοθέτησε τη θεωρία του «ζωτικού χώρου», εισβάλοντας στο Ιράκ, τη Συρία, την ΑΟΖ της Κύπρου, την Ελλάδα, μέσω της Γαλάζιας Πατρίδας και ετοιμάζεται να επεκταθεί στα όρια της παλαιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με στρατιωτικές βάσεις που ιδρύει σε χώρες του αραβικού κόσμου και της Βαλκανικής.
«Οι ομοιότητες Χίτλερ – Ερντογάν είναι συγκλονιστικές, απλά δεν ξέρω αν το έχει αντιληφθεί η διεθνής κοινότητα.
Γιατί ο Ερντογάν, ενώ έχει ως στόχο να μετατρέψει την Τουρκία σε παγκόσμια δύναμη, ηγέτιδα του μουσουλμανικού κόσμου, προσεγγίζει πότε τις ΗΠΑ και πότε τη Ρωσία και υπογράφει μ’ αυτές διάφορες συμφωνίες (ενώ κατά βάθος τις μισεί και τις δυο), όπως ακριβώς έκανε ο Χίτλερ, που είχε υπογράψει συμφωνίες με Αγγλία-Γαλλία και Σοβιετική Ένωση, για να στραφεί στη συνέχεια εναντίον τους και να οδηγήσει την ανθρωπότητα στην καταστροφή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Να δούμε λοιπόν αν αντιληφθούν επιτέλους τη σκληρή πραγματικότητα ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γερμανία και λοιποί μεγάλοι του κόσμου, πριν είναι αργά όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα», αναφέρει ο κ. Καλεντερίδης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Μαλιστα ,το ακούσαμε και αυτό …ηγέτης και φιλέλληνας …για αυτό μας ρημαξαν και μας πεθαναν στην πεινα…..

  2. Να βάλετε δίπλα σε αυτές τις φώτο άλλες δύο… της Κας Ανγκελας Μέρκελ και του κ.Χρήστου Παππά, της ΧΑ. Εκεί να δείτε ομοιότητες!!!

  3. Yes, έχουν και οι δύο τους δύο μάτια δύο αφτιά, μια μύτη κλπ,κατά τα άλλα,
    ο ένας είναι ο μεγαλύτερος ηγέτης οραματιστής και φιλέλληνας των
    τελευταίων 100 χρόνων, και ο άλλος ένας κοινώς εγκληματίας.

Comments are closed.