Οι κομμουνιστές δεν εγκαταλείπουν ποτέ την εξουσία! Ο Α.Τσίπρας: «Δεν θα κάνω πρόωρες εκλογές – Δεν θα τους κάνω την χάρη»

Κοινοποίηση:
tsipras_vouli

O A.Tσίπρας “έδειξε” κάλπες τον Οκτώβριο μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της αυριανής διαδικασίας για την δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή γύρω από τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, θέλησε να αναφερθεί και στη διενέργεια των επικείμενων εθνικών εκλογών, που όπως τόνισε θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο φθινόπωρο, με την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης. Και όπως συμπλήρωσε ότι «η Ν.Δ. θα ηττηθεί».

«Να μη προσδοκούν ότι θα τους κάνουμε τη χάρη να επισπεύσουμε τις εθνικές εκλογές», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

«Τα πικρά ποτήρια θα τα πιουν ένα- ένα.

Πρώτα θα έρθει η ηχηρή διάψευση των ευρωεκλογών και ακολούθως, το φθινόπωρο, η οριστική και καθοριστική τους ήττα στην κάλπη των εθνικών εκλογών.

Και η μεγάλη νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης, της Ελλάδας των πολλών έναντι της Ελλάδας των ελίτ», τόνισε.

«Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι για το μέλλον της χώρας. Τα δύσκολα χρόνια έχουν μείνει πίσω μας. Το μεγάλο βήμα που έγινε το 2015, δεν έμεινε μετέωρο. Η χώρα βρίσκεται ήδη στη μεταμνημονιακή εποχή», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι η χώρα και η οικονομία έχουν γυρίσει σελίδα, αλλά και πως κρίσιμα σταυροδρόμια και κρίσιμες μάχες είναι ακόμα μπροστά μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε μπροστά στην κοινοβουλευτική του ομάδα πως η κυβέρνησή του σεβάστηκε τον λαό και για τον λόγο αυτό αισθάνονται περήφανοι, «αλλά και πιο δυνατοί για τις μάχες που έρχονται»!

«Ο λαός μας σύντομα θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει το δρόμο που οδηγεί με ασφάλεια στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση ή θα επιλέξει το δρόμο που βγάζει στο αντίθετο ρεύμα», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια αντιπολίτευση που καταστροφολογούσε διαρκώς και ευτυχώς για τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία, αυτή η καταστροφολογία διαψεύδονταν διαρκώς», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Μεταξύ των παραδειγμάτων που «διαψεύστηκαν», μάλιστα, ανέφερε και τα περί «τέταρτου μνημονίου», (δηλαδή την επαυξημένη εποπτεία των δανειστών που ελέγχουν και εγκρίνουν τα μέτρα της κυβέρνησης και τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα που είναι υποχρεωμένη η χώρα να επιτυγχάνει διαρκώς στα επόμενα χρόνια), λέγοντας κοροϊδευτικά πως «ο κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε ότι κάποιος εξωγήινος κάπου στον Υμηττό του το είχε προφητεύσει»!

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Μητσοτάκη πως ήθελε την περικοπή συντάξεων, επαναλαμβάνοντας το αφήγημα του Μαξίμου περί πιέσεων στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, για να μην υπάρξει συναίνεση, στην πρόθεση της κυβέρνησης να μην ακυρώσει το μέτρο, το οποίο οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είχαν ψηφίσει, απορρίπτοντας μάλιστα τις τροπολογίες της αντιπολίτευσης για την κατάργησή του!

Τελικά, επισήμανε, ήρθε και η ακύρωση των περικοπών για το 2019, η οποία μάλιστα συνέπεσε με αυξήσεις σε περίπου 620.000 συνταξιούχων, από την εφαρμογή των ρυθμίσεων του νέου ασφαλιστικού «που επίσης πολέμησε με σθένος όλα τα προηγούμενα χρόνια η Δεξιά».

Αναφέρθηκε τέλος στην καταστροφολογία για αποκλεισμό της χώρας από τις αγορές χρήματος, για να σημειώσει ότι «δεν του έφτανε (σ.σ. του κ. Μητσοτάκη) η έκδοση του πενταετούς ομολόγου με πολύ ευνοϊκότερους όρους, ήρθε και το δεκαετές την περασμένη εβδομάδα, με όρους που η χώρα είχε να δει εδώ και 15 χρόνια, για να τελειώσει και αυτό το παραμύθι».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε ότι ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του είναι εκπρόσωποι και εκφραστές της «ελίτ» και «οραματίζεται μια Ελλάδα που θα ευημερούν λίγοι και θα στενάζουν οι πολλοί» και μίλησε για έναν αγώνα που διεξάγεται «χωρίς αρχές, χωρίς όρια στο ψέμα, τη λάσπη, την προπαγάνδα, το διχασμό».

«Την απάτη», σημείωσε, «της δήθεν κατάρρευσης της οικονομίας, την ώρα που η οικονομία μετά από πολλά χρόνια ύφεσης ανακάμπτει επιστρέφοντας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Της δήθεν εθνικής μειοδοσίας στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, την ώρα που μετά από πολλά χρόνια αδράνειας και ανυποληψίας η χώρα σηκώνει ξανά το ανάστημά της και αναγνωρίζεται ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στη Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια από όλη τη διεθνή κοινότητα».

«Ο ελληνικός λαός δε τρώει κουτόχορτο», είπε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο λαός θυμάται ποιος χρεοκόπησε τη χώρα και ποιος σήμερα τη βγάζει σε ξέφωτο, ποια συμφέροντα εκπροσωπεί ο καθένας.

Συγκεκριμένα, είπε ότι γνωρίζουν οι περισσότεροι από 350.000 εργαζόμενοι που βρήκαν δουλειά γιατί η ανεργία έπεσε από το 28% στο 18% και οι εργαζόμενοι που είδαν την καθημερινότητα τους να αλλάζει από τη λειτουργία του ΣΕΠΕ, οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του κατώτατου και υποκατώτατου μισθού «που είδαν αυξήσεις αξιοπρέπειας», οι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που έλαβαν επίδομα τέκνου, οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και άποροι που έλαβαν το εισόδημα αλληλεγγύης, οι εκατοντάδες χιλιάδες που έλαβαν για τρεις συνεχόμενες χρονιές το κοινωνικό μέρισμα, οι ένστολοι και όσοι είναι στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια που είδαν μια κάποια δικαιοσύνη με την επιστροφή των αναδρομικών, οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που είδαν τις συντάξεις τους να σώζονται και να αυξάνονται έστω και λίγο αντί να περικόπτονται, όσοι σήμερα μπαίνουν στη πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου.

Σχετικά με την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρωθυπουργός τη χαρακτήρισε «ιστορική ευκαιρία» και είπε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «Για να προχωρήσουμε σε βαθιές προοδευτικές θεσμικές τομές σε όλα τα επίπεδα. Να δώσουμε το αποτύπωμα της προοδευτικής στροφής της χώρας που ανοίγει τα φτερά της στο μέλλον. Και αυτό ακριβώς σας καλώ να κάνουμε».

«Η στάση της αντιπολίτευσης ήταν τουλάχιστον αναντίστοιχη του θεσμικού της ρόλου στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να την υπονομεύσει. Με κόλπα και τερτίπια αντί να συμμετέχει με προτάσεις και θέσεις επιχείρησε να τη σαμποτάρει. Τελικά σύρθηκε στην αναθεώρηση», παρατήρησε.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η ΝΔ και τα στελέχη της, το μεγάλο πρόβλημα είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τη στηρίζουν, υποστηρίζοντας αντίθετα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επιχειρηματίες.

«Οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης, κάθε φορά που ανοίγουν ένα παλιό ντουλάπι σκιάζονται τι θα συναντήσουν», συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Ανοίγουν ο Ξανθός και ο Πολάκης ένα ντουλάπι, βγαίνει η Novartis. Ανοίγουν μια αποθήκη βγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ανοίγει προχθές η Αχτσιόγλου ένα παλιό συρτάρι, βγαίνουν 241 εκατομμύρια ξεχασμένα, κερασμένα στις φαρμακευτικές εταιρίες, στην υγειά των κορόιδων. Για γέλια και για κλάματα», ανέφερε.

«Είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε ξανά με την ιστορία. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό το μεγάλο και όμορφο αγώνα για τη νέα εποχή αυτού του τόπου», δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με την αυριανή συνταγματική αναθεώρηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Σε ποιόν δεν θα κάνει την χάρη ο καταστροφέας; Στον ελληνικό λαό που τον σιχαίνεται μήπως; Ο Κούλης είναι απλά δικαιολογία, του αρέσει η καρέκλα, ξέρει πως τον καταριόμαστε συνέχεια αλλά εκεί αυτός κατσικωμένος στην καρέκλα. Αυτό είναι το ποιόν του, σάπιος μέχρι το κόκκαλο. Δικτάτορας και καταστροφέας γεννήθηκε και έτσι θα ψοφήσει μένοντας στην ιστορία ως το χειρότερο πολιτικό απόβρασμα και το πιο πιστό δουλικό της Δύσης.

  2. Μονο με ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και φυσικα οχι με εκλογες……..που πιστευουν πολλοι οτι μπορι να αλλαξη κατι

Comments are closed.