“Ξύπνησε” ο Ρονάλντο! Νίκη με 2-1 της Γιουβέντους επί της Σασουόλο

Κοινοποίηση:
20051971

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το έλεγε από το Σάββατο ότι ο Κριστιάνο θα σκοράρει κόντρα στους Νεροβέρντι, θα ανοίξει λογαριασμό ως Μπιανκονέρο και θα βάλει τέλος στις συζητήσεις για τα γκολ που… έλειπαν. Και ο Πορτογάλος τον επιβεβαίωσε, πανηγυρίζοντας την πρώτη του doppietta στην Ιταλία. Αυτό ήταν και το γεγονός που ενθουσίασε το Allianz Stadium και γενικά τους Γιουβεντίνους, αφού κατά τα άλλα η ομάδα τους δεν ήταν καλή, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο. Δε χρειαζόταν κιόλας, όμως, για να γίνει η δουλειά, όπως και στις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές.

Οι Τορινέζοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος, έκλεισαν στο μισό γήπεδο τη Σασουόλο και στο 50′ ο Κριστιάνο έβαλε ένα από τα πιο εύκολα αλλά και πιο ξεχωριστά γκολ της καριέρας του (1-0): Το πρώτο με τη φανέλα της Γιούβε! Κι αυτό τον χαλάρωσε εντελώς, με αποτέλεσμα στο 65′ να μην το σκεφτεί και πολύ: Κοντρόλ, εκτέλεση με το αριστερό στην απέναντι γωνία, 2-0 και γκολ (επίσης ξεχωριστό) Νο400 σε πρωταθλήματα! Ο Πορτογάλος θα μπορούσε να κάνει και χατ-τρικ στη συνέχεια, δεν το έκανε αλλά κανείς δεν στενοχωρέθηκε για αυτό. Ούτε τα έβαψε μαύρα κανείς για το 2-1 από την κεφαλιά του Μπαμπακάρ στο 91′. Ολοι, όμως, στη Γιουβέντους εκνευρίστηκαν στο 93′ με τον Ντάγκλας Κόστα, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε για να αποβληθεί. Κι αφού δεν έγινε αυτό με την αγκωνιά ή την κουτουλιά του στον Ντι Φραντσέσκο, έγινε με το… φτύσιμο στον παίκτη της Σασουόλο.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπενάτια, Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο (80′ Κουαδράδο), Κεντίρα, Εμρέ Τσαν (71′ Μπετανκούρ), Ματουιντί, Ντιμπάλα, Ρονάλντο, Μάντζουκιτς (61′ Ντάγκλας Κόστα).

Σασουόλο (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Κονσίλι, Λιρόλα, Μαρλόν, Φεράρι, Ροζέριο (72′ Ντελ’ Ορκο), Ντάνκαν, Λοκατέλι (83′ Μπαμπακάρ), Μπουράμπια, Μπεράρντι, Μπόατενγκ, Τζούρισιτς (61′ Ντι Φραντσέσκο).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: