Ξέχασαν μέσα σε αεροπλάνο ανθρώπινη καρδιά που προοριζόταν για μεταμόσχευση

Κοινοποίηση:
kardia

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηλε την περασμένη Κυριακή. Αεροσκάφος της εταιρίας Southwest είχε απογειωθεί από το Σιάτλ με προορισμό το Ντάλας όταν πλήρωμα κατάλαβε ότι στο χώρο μεταφοράς φορτίου βρισκόταν μια ανθρώπινη καρδιά που προοριζόταν για μεταμόσχευση!

 

Φυσικά, το αεροπλάνο έκανε… αναστροφή και επέστρεψε στο Σιάτλ για να παραδοθεί η καρδιά εκεί όπου έπρεπε. Όταν ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι επιβάτες, όπως ήταν λογικό, αναστατώθηκαν.

Δεν είναι σαφές ούτε ποιος… ξέχασε την καρδιά μέσα στο αεροπλάνο, ούτε αν το μόσχευμα το περίμεναν κάπου για να γίνει εγχείρηση και να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου.

Το αεροπλάνο της Southwest είχε διανύσει περίπου 950 χιλιόμετρα (από το σύνολο των 2.500 χιλιομέτρων της πτήσης) όταν το πλήρωμα αντιλήφθηκε ότι «ένα φορτίο κρίσιμο για τη ζωή κάποιου», που είχε παραληφθεί από το Σακραμέντο της Καλιφόρνια κι είχε προορισμό νοσοκομείο του Σιάτλ, βρισκόταν ακόμα πάνω στο αεροπλάνο.

«Μόλις συνειδητοποιήσαμε το λάθος, δώσαμε αμέσως εντολή να επιστρέψει (το αεροπλάνο) στο Σιάτλ», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Πέμπτη ο Νταν Λάντσον, εκπρόσωπος της Southwest.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Seattle Times, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τους επιβάτες, προς γενική κατάπληξη και φρίκη, ότι στο χώρο φορτίου είχε ξεχαστεί μια ανθρώπινη καρδιά. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Το λάθος είχε αποτέλεσμα να χαθούν τέσσερις εξαιρετικά πολύτιμες ώρες, από τις οποίες τρεις στον αέρα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μια ανθρώπινη καρδιά γενικά μπορεί να διατηρηθεί από τέσσερις ως έξι ώρες πριν γίνει η μεταμόσχευσή της.

Ο Άντριου Γκότσοκ, ο οποίος επέβαινε στο αεροπλάνο, περιέγραψε στην εφημερίδα Σιάτλ Τάιμς το σοκ που ένιωσαν οι επιβάτες όταν ανακάλυψαν, αφού ορισμένοι είχαν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, πόσο μικρό είναι το χρονικό περιθώριο για τη μεταφορά μιας ανθρώπινης καρδιάς που προορίζεται για μεταμόσχευση.

Ο Γκότσοκ, γιατρός, χαρακτήρισε το περιστατικό «φρικτό σενάριο κατάφωρης αμέλειας».

Όταν το αεροπλάνο επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Σιάτλ, οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν για να αντιμετωπιστεί κι ένα τεχνικό πρόβλημα. Μετά από πέντε ώρες καθυστέρηση, τελικά η πτήση αναχώρησε χωρίς άλλα… απρόοπτα από το Σιάτλ για το Ντάλας!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: