Ξάπλες τέλος στη Βενετία: Πρόστιμα στους… «άξεστους» τουρίστες που αράζουν όπου βρουν!

Κοινοποίηση:
gondola

Να «συμμαζέψουν» τους… «άξεστους» -όπως αποκαλούνται από αρκετούς αξιωματούχους- τουρίστες φαίνεται ότι προσπαθούν οι Αρχές της Βενετίας, καθώς μετά τις απαγορεύσεις να τρώνε περπατώντας ή να βάζουν τα πόδια τους στο κανάλι, μία νέα απαγόρευση βρίσκεται προ των πυλών.

Ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Μπρουνιάρο, σκέφτεται να προτείνει πρόστιμα ύψους από 50 έως 500 ευρώ, εάν «πιάσουν» κάποιον τουρίστα να κάθεται αραχτός ή να ξαπλώνει στο έδαφος. Ήδη έχει απαγορευτεί να κάθεται κανείς στα σκαλοπάτια μνημείων γύρω από την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Όπως γράφει ο Guardian, η πρόταση αυτή αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία από το δημοτικό συμβούλιο τον Οκτώβριο, αν και προσκρούσει στην αντίσταση των συμβούλων από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, καθώς και ομάδων ακτιβιστών.

«Υπάρχει μία μακρά λίστα πραγμάτων που απαγορεύονται στη Βενετία. Δεν έχει μείνει και κάτι που να μπορείς να κάνεις», λέει ο Marco Gasparinetti, επικεφαλής της ομάδας πολιτών Gruppo Aprile 25. «Θα πρέπει να προσλάβουν επιπλέον 5.000 αστυνομικούς για να επιτηρούν τα πάντα», πρόσθεσε.

Η δημοτική αρχή μάλιστα σκέφτεται να απαγορεύσει τη μουσική στις βάρκες και τα βαπορέτα, που αποτελούν βασικά μέσα μεταφοράς τωνκατοίκων.

Παράλληλα, επιβάλλεται πρόστιμο στους μεθυσμένους, όσους κολυμπούν ή βάζουν τα πόδια τους στο νερό στα κανάλια, ενώ σκούρα είναι τα πράγματα και για αυτούς που τρώνε σε σκαλιά, ή περπατώντας στον δρόμο.

Και όλα αυτά στη Βενετία αγωνίζεται να διαχειριστεί μία τουριστική βιομηχανία που φέρνει καθημερινά στν πόλη 60.000 επισκέπτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: