Ντοκουμέντα της ζωής και του θανάτου. “Η Μοσάντ έβαλε τους Τούρκους στην Κύπρο και έφερε την Μεταπολίτευση”

Κοινοποίηση:
MPOLARIS1

Μέρος Β’

Παρασκευάς Μπόλαρης, ταγματάρχης ε.α της στρατιωτικής ΚΥΠ και του Πενταγώνου. Το “φευγιό” ενός καταδρομέα της “έσχατης στρατιωτικής λύσης”

Εις μνήμην του τεθνεώτος πια, ταγματάρχη ε.α, Παρασκευά Μπόλαρη που έφυγε από τη ζωή την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, σήμερα φέρνουμε στο φως, εκ νέου, συγκεκριμένα ντοκουμέντα που κατά καιρούς ο ίδιος είτε είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους του και ομοϊδεάτες του, είτε τα είχε πει δημόσια σε σπάνιες συνεντεύξεις του για την κρίσιμη περίοδο πριν και μετά την απόβαση των Τούρκων-Αττίλα 1 και 2, στην Κύπρο.

————————————–

“…Ο Παρασκευάς Μπόλαρης, που ήταν μέσα στο «Ελληνικό» Πεντάγωνο στη Διεύθυνση των Μονάδων Αλεξιπτωτιστών – Καταδρομών και γνώριζε πολλά, δήλωνε δημόσια, πριν από καιρό, σε μια σπάνια τηλεοπτική του συνέντευξη-εξομολόγηση: Μέσα στο Πεντάγωνο αυτό και δίπλα στον Ιωαννίδη βρισκόταν πράκτορες της Εβραϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών MOSSAD, που καθυπαγόρευαν στον Ιωαννίδη τις αποφάσεις «του». Αυτοί καθοδήγησαν και προκάλεσαν το Πολυτεχνείο, για να ρίξουν τον Παπαδόπουλο και να επιβάλουν στον Ελληνικό Λαό τον πράχτορά τους Δημήτριο Ιωαννίδη, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους. Και το πέτυχαν. Αυτοί σχεδίασαν και επέβαλαν στον Ιωαννίδη το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου στην Κύπρο, με σκοπό την αλλοτρίωση της Μεγαλονήσου. Μ’ εντολές και σχέδια της MOSSAD έγινε η προεργασία κ εκτελέστηκε το Πραξικόπημα. Μ’ εντολές και σχέδια της MOSSAD ακολούθησαν στη συνέχεια ο «Αττίλας Ι» κι ο Αττίλας ΙΙ». Σε συσκέψεις, με τη συμμετοχή του Ιωαννίδη και πραχτόρων της MOSSAD, έπαιρναν τις αποφάσεις για τον λάθος τρόπο αντιμετώπισης  των επιδρομέων. Οι συσκέψεις αυτές  γινόταν στην κλινική «Κυανούς Σταυρός» του γαμπρού του Ιωαννίδη Εβραίου και πράχτορα της MOSSAD Αλζαράκη, που βρισκόταν τότε απέναντι από το Πεντάγωνο. Να σημειωθεί παρενθετικά πως και στο Ρέθεμνος λειτουργούσε τότε Κλινική με την  ίδια ονομασία. Διευθυντής του παθολογικού της οποίας ήταν ο γιατρός και Σεβάσμιος της Μασονικής Στοάς του Ρεθέμνους, Γιώργης Αγγελιδάκης. Του χειρουργικού, ο Γιώργης Λίτινας, ώσπου άνοιξε τη δική του Κλινική με την ονομασία «Ασκληπιός». Του καρδιολογικού ο Μάρκος Φουντουλάκης. Και του νευρολογικού ο Στέλιος Αναγνωστάκης. Ο Ρεθεμνιώτης συγγραφέας Γιάννης Δαλέντζας ονομάζει στις «Αστραπές του Μπράσκου» αυτή την κλινική «Κυανού Χρυσό». Να ‘ναι τυχαίο; Μπορεί.

Λέει ακόμη ο Μπόλαρης πως:

Σχέδια για την αντιμετώπιση απόβασης Τούρκικου Στρατού στην Κύπρο, υπήρχαν. Αλλά το Πεντάγωνο έδειξε πλήρη αδράνεια και δεν τα εφάρμοσε! H Διεύθυνση Καταδρομών εκβιάστηκε τότε να μην εφαρμόσει αυτά τα σχέδια. Αν, όπως προέβλεπαν αυτά τα σχέδια, αποστελλόταν οι δυνάμεις αλεξιπτωτιστών καταδρομέων στην περιοχή της Κυρήνειας και σ’ άλλα   κρίσιμα σημεία, η απόβαση του Αττίλα δεν θα είχε πετύχει. Την αδράνεια του Πενταγώνου και τη μη εφαρμογή των σχεδίων ανάσχεσης επέβαλαν στον Ιωαννίδη αποκλειστικά Πράχτορες της MOSSAD.

— Όλ’ αυτά, λέει ο Μπόλαρης, ότι αποτελούν «τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία».

— Αλλά κι ο Κληρίδης σε δηλώσεις του στις 12.10.74, είπε:

«Το στρατιωτικόν πραξικόπημα οργανώθη και εξετελέσθη υπό εξωγενών δυνάμεων… αίτινες και ευρίσκονται εκτός Κύπρου, τούτ’ όπερ αποκλείει οιανδήποτε εντεύθεν δίωξίν των» ( Κρανιδιώτης: «Ανοχύρωτη Πολιτεία…», Εστία, 1985 Β’, σελ 552).

“…Να σημειωθεί ακόμη πως, ο ταγματάρχης (τότε) Παρασκευάς Μπόλαρης συμμετείχε στο αποκαλούμενο από τον προδότη Ευάγγελο Αβέρωφ «Κίνημα της Πιτζάμας», που απέβλεπε στην πτώση της. Τον συνέλαβαν στις 24.2.1975, ως έν’ από τα «σταγονίδια», που είχαν ετοιμάσει το πραξικόπημα. Υστερότερ’ απέδρασε από τη φυλακή και τον καταζητούσε η αστυνομία. Για ένα διάστημα κρυβόταν στη Μονή της Παντάνασσας στην περιοχή της Ρογδιάς Ηρακλείου, από τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη, ιεροκήρυκα του Αγίου Μηνά, Κατηχητή και των Σπουδαστών της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου (ΠΑΗ) και των αξιωματικών κι ανδρών της V Μεραρχίας,  και κατοπινό Μητροπολίτη Νέας Πελαγονίας κ Ενόπλων Δυνάμεων Νικόλαο Ξένο (1915-1984). Τότε χλευαζόταν η Αστυνομία για την ανικανότητά της να βρει το κρησφύγετο και να συλλάβει τον επικηρυγμένο Μπόλαρη κι όσοι είχαν το θάρρος και την οικειότητα πείραζαν  αστυνομικούς ρωτώντας τους: «Βρήκατε τον Μπόλαρη», «Πιάσατε το Μπόλαρη»; …  Σ’ αυτή την απόπειρα κατά της ζωής του νόμιμου προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου ενέχεται κ η Ηγεσία  της ΕΛΔΥΚ και της Εθνοφρουράς Κύπρου, που συνεργαζόταν με πράχτορες της MOSSAD  στην Κυπριακή Επικράτεια. Οι πράχτορες αυτοί της ΜΟΣΣΑΝΤ κατάφεραν μ’ αυτό το Πραξικόπημα ν’ αποπροσανατολίσουν την Ηγεσία της ΕΛΔΥΚ. Να στρέψουν την προσοχή της σε μια εθνοχτόνο εμφύλια επιχείρηση, ώστε να μην αντιληφτεί την επίθεση κατά του Ελληνισμού της Κύπρου. Να μην επικεντρώσουν την προσοχή και το ενδιαφέρον τους στον επερχόμενο εξωτερικό εχθρό, αν κ είχαν από τις 19.7.1974 πληροφόρηση για την εκ μέρους της Τουρκίας επίθεση κατά της Κύπρου, με αποβατική ενέργεια, που θα πραγματοποιούσαν στην περιοχή της Κυρήνειας. (Φάκελλος Κύπρου). Το «φιάσκο» αυτό εκμεταλλεύτηκε η Τουρκία και στις 20.7.1974 έθεσε σ’ εφαρμογή το σχέδιο των Εβραιοσιωνιστών με κωδικό «Αττίλας Ι». Αυτοί, οι Εβραιοσιωνιστές της Ουάσιγκτον, σε συνεργασία με τους αδελφούς του Λονδίνου, έστρωσαν το χαλί και μπήκαν οι Αττίλες στην Κύπρο.  Η επιχείρηση ξεκίνησε με βομβαρδισμό του Πενταδάκτυλου και της Λευκωσίας, από Τούρκικα κ επομένως Ν.Α.Τ.Ο.ικά  βομβαρδιστικά, που απογειωνόταν από τη βάση των Αδάνων”.

Από τις γραφές του “Σπέρνω στην ξέρα. Ελπίζω να φυτρώσ’ η σπορά και να θερίσει ο Ελληνισμός”, του Μαρίνου Σπύρ. Γαλανάκη (Αρκάδιος Πηγαίος)

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: