Νέα πρόκληση: Παρουσίασαν χάρτες με την κυπριακή και ελληνική ΑΟΖ σαν «τουρκική υφαλοκρηπίδα» (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
charitiss

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα.  Αυτή τη φορά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών  έδειξε  χάρτη σε ξένους διπλωμάτες, με τις διεκδικήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο που εξαφανίζει την υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σύμφωνα με το CNN Turk, στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκαν για πρώτη φορά ξένοι διπλωμάτες στην Άγκυρα ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τις τουρκικές θέσεις για την ανατολική Μεσόγειο. Στη συνάντηση συμμετείχαν και διπλωμάτες από Ισραήλ, Αίγυπτο και Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Τούρκοι διπλωμάτες ανέφεραν ότι οι εργασίες γεώτρησης γίνονται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και στις περιοχές για τις οποίες έχει άδεια στη κρατική εταιρεία πετρελαίου από τα κατεχόμενα. Στον χάρτη σημειώνονται με κόκκινο οι περιοχές της φερόμενης τουρκικής υφαλοκρηπίδας όπου γίνονται οι εργασίες γεώτρησης.

charitiss

Στο χάρτη με ροζ σημειώνονται οι περιοχές που τα κατεχόμενα «αδειοδότησαν» την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας, ενώ με κίτρινο τα τεμάχια της Κυπριακής Δημοκρατίας τα οποία δεν αναγνωρίζουν και έδειξαν ότι συμπίπτουν με τις δικές τους περιοχές.

image1

 

Σύμφωνα με το CNN Turk, οι Τούρκοι διπλωμάτες υποστήριξαν ότι λόγω της μη επίλυσης του Κυπριακού σε εκείνες τις περιοχές υπάρχουν πεδία που αμφισβητούνται (γκρίζες περιοχές) στις οποίες κάνουν δραστηριότητες γεώτρησης οι ξένες εταιρείες, γεγονός που η Τουρκία χαρακτηρίζει ως απαράδεκτο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: