Μυστήριο στο κέντρο της Αθήνας το 1931: Το σπίτι που δεν ησύχαζε από τους λιθοβολισμούς

Κοινοποίηση:
a01389.a-768x480

Από την Κυριακή 13 Ιουλίου του 1931, το σπίτι του κύριου Παναγιωτόπουλου, το οποίο βρισκόταν επί της οδού Παπαρρηγοπούλου (πάροδος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Αθήνα), στον αριθμό 26, άρχισε να λιθοβολείται μυστηριωδώς, χωρίς η Αστυνομία να κατορθώσει να ανακαλύψει τον ένοχο ή την αιτία.

Όπως αναφέρει το strangepress.gr, o ιδιοκτήτης της οικίας, ο κύριος Παναγιωτόπουλος, απουσίαζε εκείνο το χρονικό διάστημα, αλλά το σπίτι είχε ενοικιαστεί στον Κλεομένη Ζαχαρόπουλο, ο οποίος ήταν ταμίας της Εθνικής Τράπεζας. Έμενε εκεί μαζί με τη σύζυγό του, τα δυο μικρά παιδιά του, που ήταν ηλικίας 4 ετών και 5 μηνών και την υπηρέτριά τους.

Ο Κλεομένης Ζαχαρόπουλος είχε ενοικιάσει το σπίτι αυτό το 1929 και με τους γείτονές του δεν είχε καμιά απολύτως προστριβή ή αντιδικία.

Από τις 6 το απόγευμα εκείνης της Κυριακής και ενώ ο Κλεομένης καθόταν στην αυλή του σπιτιού τους μαζί με την οικογένειά του, άρχισαν να πέφτουν καταπάνω τους πέτρες. Ο λιθοβολισμός συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα και επαναλήφθηκε το επόμενο πρωί. Παρά τις εντατικές προσπάθειες του ιδίου, αλλά και των ανάστατων γειτόνων, δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί ποιος έριχνε τις πέτρες, χωρίς να γνοιαστεί διόλου για την παρουσία των μικρών παιδιών στην αυλή.

Έτσι, την επόμενη ημέρα κιόλας, μετά και τον πρωινό λιθοβολισμό, ο Κλεομένης Ζαχαρόπουλος μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και κατήγγειλε το γεγονός στον Αξιωματικό Παπαδημητρίου, ο οποίος έσπευσε να αποστείλει Αστυνομικούς για τη φρούρηση της οικίας.

Οι Αστυνομικοί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διαλευκάνουν το μυστήριο του λιθοβολισμού. Παρά την παρουσία τους, όμως, οι πέτρες συνέχιζαν να πέφτουν με μανία πάνω στο σπίτι. Πολλές από τις πέτρες είχαν μέγεθος πορτοκαλιού και συνθλίβονταν διασκορπισμένες στον κήπο. Άλλες χαράκωναν τον ασβέστη στους τοίχους και άλλες βαθούλωναν τα ξύλινα δοκάρια και τα πορτοπαράθυρα.

Οι περίοικοι απέδιδαν τους ανηλεείς λιθοβολισμούς σε μυστηριώδεις και υπερφυσικές αιτίες και τόνιζαν, σταυροκοπούμενοι, ότι η υπ’ αριθμόν 26 οικία της οδού Παπαρρηγοπούλου ήταν στοιχειωμένη!

Σύμφωνα, πάντως, με τις σταθερές απόψεις της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών και του Προέδρου της, Άγγελου Τανάγρα, παρόμοια φαινόμενα λιθοβολισμού και μετακινήσεως αντικειμένων δεν ήταν σπάνια. Είχε διαπιστωθεί από την Εταιρεία ότι πολλές φορές αυτά οφείλονταν στην παρουσία ενός μέντιουμ. Δεν αποκλειόταν, λοιπόν, κάποιο μέλος της οικογένειας Ζαχαροπούλου να είχε μεταφυσικές ιδιότητες, που προκαλούσαν φαινόμενα εκτοπλασματικά και τηλεκινησίας.

Ο ίδιος ο Κλεομένης Ζαχαρόπουλος υποστήριζε ότι δεν είχε παρατηρήσει τίποτε σχετικό ούτε από τη σύζυγό του, ούτε από τα παιδιά του, αλλά ούτε και από την υπηρέτρια του σπιτιού. Εν τούτοις, ολόκληρη η οικογένεια ήταν τρομοκρατημένη και αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει την εστία τους.

Το σπίτι που δεν ησύχαζε από τους συνεχείς λιθοβολισμούς είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των περιοίκων.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 17/07/1931.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: