15/09/2019 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | makeleio.xios@gmail.com

Μπαράζ από διαρρήξεις με πυροβολισμούς στο Πληκάτι Κόνιτσας -Αλβανούς δράστες «βλέπει» ο πρόεδρος του χωριού

Κοινοποίηση:
peripoliko-sthn-akri-dromou

Μπαράζ από διαρρήξεις σημειώθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες στα ακριτικό μαστοροχώρι της Κόνιτσας, το Πληκάτι, όπως καταγγέλλουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι κάτοικοι της περιοχής.

«Αλβανοί έκαναν τις διαρρήξεις», λέει ο πρόεδρος του χωριού
Ο πρόεδρος του χωριού, Παντελής Βεζάλης, αναφέρει πως άγνωστοι δράστες, πιθανόν Αλβανοί, διέρρηξαν τα ξημερώματα της Δευτέρας τέσσερα σπίτια, την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, το ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου και το σχολείο. Oπως σημειώνει, προκάλεσαν αναστάτωση στους χώρους και δεν έκλεψαν κάτι. Φεύγοντας πήραν ένα αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε μέσα σε ρέμα, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το χωριό, με σπασμένα τζάμια και άλλες υλικές ζημιές. Επίσης, κάτοικοι υποστηρίζουν πως οι κακοποιοί, πριν εξαφανιστούν από το χωριό, πυροβόλησαν στον αέρα. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αστυνομία που διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Το Πληκάτι βρίσκεται στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Σημειώνεται, ότι ο τρόπος δράσης και η συμπεριφορά των άγνωστων κακοποιών είναι ανάλογος με την περίπτωση διαρρήξεων, πριν από έναν μήνα, στα χωριά της ελληνικής μειονότητας που βρίσκονται στα σύνορα με την Ελλάδα.

Πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Leave a Response