Μπαζούκας εναντίον drone. Έτσι θα ρίχνουν τα ελικοπτεράκια πάνω από τα αεροδρόμια ή οπουδήποτε αλλού αποτελούν απειλή [ΒΙΝΤΕΟ]…

Κοινοποίηση:
DRONE

Ειδικά μέτρα μετά το επεισόδιο με την εισβολή των drone στον εναεριο χώρο του Gatwick, δοκιμάζει η αστυνομία του Χίθροου.

 

Πρόκειται για ειδικά όπλα με ακτίνα δράσης 120 μέτρων, που εκτοξεύουν βλήματα σαν οβίδες, τα οποία αναπτύσσουν δίκτυα και «συλλαμβάνουν» drones. Το σύστημα SkyWall 100, είναι ένα σύστημα που ανέπτυξε πριν από τρία χρόνια η εταιρεία OpenWorks Engineering (εδρεύει στη Βρετανία) με στόχο τη σύλληψη drone.

O χειριστής τοποθετεί το μηχάνημα, που θυμίζει ρουκετοβόλο, στον ώμο του και με τη βοήθεια ενός «έξυπνου» στόχαστρου που λειτουργεί με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή εντοπίζει το απειλητικό drone και υπολογίζει την τροχιά του.

Μόλις «κλειδώσει» το στόχο, εκτοξεύει το βλήμα, που ανοίγει στον αέρα ένα δίκτυ και από τη στιγμή που θα πιάσει το drone, ενεργοποιείται ένα αλεξίπτωτο που το μεταφέρει με ασφάλεια στο έδαφος, χωρίς να καταστραφεί, ώστε να μπορέσουν οι Αρχές να το ερευνήσουν για αποτυπώματα και άλλα ίχνη και να εντοπίσουν τον κακόβουλο χειριστή του….

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: