Μια ζωή Τούρκοι Μογγόλοι οι «γείτονες»! Προκαλούν με τη φωτογραφία του Σολωμού! Καρέ-καρέ οι προκλητικές χειρονομίες από Τούρκους στρατιώτες (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ΣΟΛΟΜΟΥ

Τούρκος στρατιώτης των κατοχικών δυνάμεων της Κύπρου, φέρεται να σήκωσε φωτογραφία, που αποτυπώνει την στιγμή της άνανδρης δολοφονίας του Σολωμού Σολωμού, θέλοντας να προκαλέσει τους Κύπριους στρατιώτες της άλλης πλευράς σύμφωνα με πληροφορίες από την μεγαλόνησο. 

Η εικόνα, η οποία τραβήχτηκε τον Αύγουστο του 2017, κοντά στην ημερομηνία της άνανδρης δολοφονίας των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού από τους «Γκρίζους Λύκους”, Τούρκοι στρατιώτες σε φυλάκιο στο οδόφραγμα της Δερύνειας φαίνονται να επιδεικνύουν προκλητικά φωτογραφία η οποία βρίσκεται σε κορνίζα με την στιγμή της δολοφονίας του Σολωμού Σολωμού στις 14 Αυγούστου του 1996.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Πρόκειται  για  φωτογραφία στην αποκαλούμενη πράσινη γραμμή, ο οποίος που δολοφονήθηκε μετά από πυροβολισμό από Τούρκο αξιωματικό, ενώ προσπαθούσε  να κατεβάσει την τουρκική σημαία  από τον ιστό της. 

Επίσης, σε βίντεο που τραβήχτηκε την ίδια μέρα φαίνεται Τούρκος στρατιώτης να προκαλεί τους στρατιώτες του φυλακίου της Εθνικής Φρουράς με διάφορες χειρονομίες.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που κατέγραψε τις εικόνες, οι προκλήσεις των Τούρκων στρατιωτών, όπως φαίνεται και στις εικόνες, είναι έντονες και συχνές, ενώ εντονότερες γίνονται, όπως ανέφερε, κατά τις ημέρες μνήμης της άγριας δολοφονίας των Ισαάκ και Σολωμού στο ίδιο ακριβώς σημείο, σύμφωνα με κυπριακό ΜΜΕ.

Τέτοιου είδους …προκλήσεις προφανώς από την τουρκικά πλευρά εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο προβοκάτσιας της Άγκυρας στην Κύπρο, την στιγμή ακριβώς που αμερικανικές εταιρείες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν έρευνες και εξόρυξη υδρογονανθράκων, ενώ οι Τούρκοι δημιουργούν ναυτική βάση στην μεγαλόνησο.

Ο Σολωμός Σολωμού (1970 – 14 Αυγούστου 1996) ήταν Ελληνοκύπριος από το Παραλίμνι, γνωστός σήμερα μέσα από τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του, την ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η Τουρκία κρίθηκε ένοχη για την παραβίαση του άρθρου 2 της ευρωπαϊκής συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί δεν έγινε καμία έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο του. Επίσης εκδίκασε χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του Σολωμού.

Στις 24 Ιουνίου 2008 το ευρωπαϊκό δικαστήριο βρήκε ένοχη την Τουρκία για την δολοφονία των Σολωμού και Ισαάκ. Σύμφωνα με το δικαστήριο, η Τουρκία κρίθηκε ένοχη για την παραβίαση του άρθρου 2 της ευρωπαϊκής συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί δεν έγινε καμία έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο του. Επίσης εκδίκασε χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του Σολωμού.

Tην ημέρα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ, στις 14 Αυγούστου 1996, ημέρα μνήμης της κατάληψης της Aμμοχώστου, μία ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Tάσου Iσαάκ.

Η σκηνή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν εμφανίστηκε μια ομάδα «Γκρίζων Λύκων» και άρχισαν τον πετροπόλεμο. Ξαφνικά ξεπετάχτηκε μπροστά από τους διαδηλωτές ο Σολωμός Σολωμού και ξεφεύγοντας από τους Κυανόκρανους πέρασε στη νεκρή ζώνη και προσπάθησε ν΄ ανέβει σε έναν ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία, ενώ άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να τον αποτρέψουν. Tούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές από το απέναντι τουρκικό φυλάκιο τον πυροβόλησαν και ο Σολωμός Σολωμού έπεσε νεκρός από σφαίρα στο λαιμό.

Στη συνέχεια άρχισαν να ρίχνουν προς τους διαδηλωτές. Oι εθνοφρουροί πήραν θέση μάχης. H σορός του Σολωμού απομακρύνθηκε από την περιοχή. Επίσης, αρκετά ακόμα άτομα τραυματίστηκαν από τις σφαίρες των Tούρκων στο χώρο του επεισοδίου.

Η δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, τρεις ημέρες πριν εκείνης του εξαδέλφου του, Σ. Σολωμού

Σύμφωνα με τις Ελληνοκυπριακές αρχές, ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού, ήταν και ο Kενάν Aκίν, έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού, υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των Tουρκικών μυστικών Δυνάμεων.

Ομάδα ανακριτών του Αρχηγείου Αστυνομίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμόχωστου, μετά από συντονισμένες εξετάσεις, εντόπισαν τους δράστες εναντίον των οποίων εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης. Το υλικό που εξασφαλίσθηκε χρησιμοποιήθηκε για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Τουρκίας. Κανένας από τους δράστες δεν συνελήφθη.

Μια ζωή Τούρκοι Μογγόλοι  οι «γείτονες» συμπεριφέρονται με ένα τρόπο που προσβάλει την διεθνή κοινότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: