Με προβλήματα άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης

Κοινοποίηση:
epidom

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης και οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, αν και από το πρωί της Κυριακής υπάρχει πρόβλημα στο site για την υποβολή αίτησης.

 

Η υποβολή αίτησης θα γίνεται έως τις 15 Ιανουαρίου ενώ οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν το επίδομα έως τις 15 Φεβρουαρίου. Όσοι υποβάλουν μετά τις 15 Ιανουαρίου την αίτησή τους, θα λάβουν το επίδομα στο τέλος Ιουνίου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών:Η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ν. 4270/2014 (Α΄ 247) περί δημόσιου λογιστικού. Ειδικότερα:
α) Για αιτήσεις που υποβάλλονται έως 15 Ιανουαρίου 2019 και σε περίπτωση πολυκατοικίας εφόσον έχει γίνει η ενεργοποίηση πληρωμής, το ποσό επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται οι αιτούντες βάσει των πραγματοποιηθεισών αγορών πετρελαίου θέρμανσης καταβάλλεται έως 15 Φεβρουαρίου 2019, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 6 της παρούσας και με την υποβολή των αντίστοιχων φορολογικών στοιχείων στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης πετρελαίου θέρμανσης από τα μέλη ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ..

β) Για αιτήσεις που υποβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα από 16 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου 2019, το ποσό επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται οι αιτούντες βάσει των πραγματοποιηθεισών αγορών πετρελαίου θέρμανσης, αφού αφαιρεθεί ποσό προϋπολογισθέν για την ικανοποίηση των αιτήσεων που εμπίπτουν στα άρθρα 6 και 7 της παρούσας, καταβάλλεται έως 28 Ιουνίου 2019, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 6 της παρούσας και με την υποβολή των αντίστοιχων φορολογικών στοιχείων στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης πετρελαίου θέρμανσης από τα μέλη ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ..

γ) Για αιτήσεις που εμπίπτουν στα άρθρα 6 και 7 της παρούσας και εφόσον διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, το ποσό του επιδόματος θέρμανσης δύναται να καταβάλλεται έως 11 Οκτωβρίου 2019.

δ) Για μεμονωμένες περιπτώσεις δικαιούχων με εμπρόθεσμη ένσταση κατά την προηγούμενη περίοδο χορήγησης του επιδόματος, των οποίων η δήλωση Φ.Ε. δεν είχε εκκαθαρισθεί λόγω υπαιτιότητας της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα τη μη υποβολή αίτησης, δύναται η Δ.ΗΛΕ.Δ., μετά τον απαιτούμενο έλεγχο και την προσκόμιση σε αυτήν των απαιτούμενων στοιχείων, να συμπεριλάβει τη χορήγηση του επιδόματος στις ως άνω πληρωμές.

Εφόσον το υπόλοιπο του προϋπολογισθέντος ποσού επιδόματος θέρμανσης, δεν επαρκεί για την κάλυψη τυχόν ποσού επιδόματος που αφορά σε εκκρεμούσες αιτήσεις, τότε αυτό το ως άνω υπόλοιπο, θα καταβάλλεται στους δικαιούχους αναλογικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: