Μαύρη από σοβαρή κατάθλιψη η ζωή της 42χρονης μάνας που πέταξε το παιδί της από τον πέμπτο και μετά “βούτηξε” και η ίδια στο κενό. Αδιευκρίνιστες πτυχές μιας οικογ. τραγωδίας

Κοινοποίηση:
aftoktonia-neoskosmos

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο με τη νέα οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχτηκε το απόγευμα της Τρίτης στον Νέο Κόσμο, όταν μητέρα πέταξε το 4χρονο κοριτσάκι της από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας στην οποία διέμεναν και στη συνέχεια βούτηξε και η ίδια στο κενό, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

Από την Ασφάλεια παραμένει σε εξέλιξη η προανάκριση και εξετάζεται σοβαρά η πιθανότητα η γυναίκα να αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα. Οι γείτονες, πάντως, μιλούν για μια οικογένεια χωρίς προστριβές και καβγάδες, ενώ αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι η γυναίκα, ελάχιστο χρόνο πριν πετάξει το παιδί και ακολουθήσει, έδειχνε ήρεμη, καθώς και αποφασισμένη, όπως αποδεικνύεται από τις κινήσεις της.

Τραγική φιγούρα αποτελεί ο σύζυγος και πατέρας, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή προσπάθησε να σώσει γυναίκα και κόρη.

Ο ίδιος εντοπίστηκε σε τραγική κατάσταση στο σημείο, καθώς είχε μόλις επιστρέψει από την εργασία του και ήρθε αντιμέτωπος με αυτή την εικόνα. Ο πατέρας αμέσως ανέβηκε στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου όπου βρίσκονταν η γυναίκα του και το παιδί του στο μπαλκόνι, ωστόσο δεν μπορούσε να μπει μέσα, καθώς η γυναίκα είχε βάλει τον σύρτη στην πόρτα.

Ο άνδρας χτύπησε σε διπλανό διαμέρισμα, ωστόσο δεν πρόλαβε.

Στη συνέχεια, ο ίδιος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής προκειμένου να δώσει κατάθεση και να διαλευκάνει πτυχές της υπόθεσης.

«Βγάλτε τα γυαλιά, δεν βλέπετε καλά, δεν το έχω έξω από τα κάγκελα»

Συγκλονίζουν όσα περιγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας, κάποιοι από τους οποίους προσπαθούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή να μεταπείσουν την μητέρα που φαινόταν όμως αποφασισμένη.

«Άκουσα φωνές μωρού, κλάματα. Γύρισα το κεφάλι μου και είδα να κρατάει το μωρό έξω από τα κάγκελα. Σάστισα, κοίταγα και λέω: τι κάνετε; Δεν μου μίλαγε, της είπα πείτε μου τι κάνετε. Μου λέει: Εσείς τι θέλετε; Της απάντησα: τι κάνετε εκεί με το μωρό;» περιγράφει,  αυτόπτης μάρτυρας.

«Το μωρό φώναζε: θέλω τον μπαμπά μου και της λέω γιατί έχετε το παιδάκι έξω από τα κάγκελα; Μου απάντησε: δεν βλέπετε καλά, δεν έχω το μωρό έξω από τα κάγκελα. Της είπα: Μα βλέπω το κορμάκι του έξω από τα κάγκελα. Μου λέει όχι. Γυρίζω στον μεγάλο μου το γιο και του λέω: αγόρι μου είναι το μωρό έξω από τα κάγκελα το μωρό; Μου λέει: ναι μαμά. Εκείνη την ώρα το πετάει. Δεν το είδα να πέφτει, γύρισα το κεφάλι της μικρής μου της κόρης για να μην το δει, δεν ξέρω αν το είδε ο μεγάλος, άρχισα και φώναζα.

«Έκρυψα τα παιδιά στη γωνία για να μην δουν το υπόλοιπο και την είδα με το ένα πόδι έξω από τα κάγκελα. Της φώναζα: σε παρακαλώ μην το κάνεις, μην πηδήξεις, πες μου πως μπορώ να σε βοηθήσω, τι θες να κάνω. Μου λέει: δεν μπορείς να κάνεις κάτι εσύ. Πήδηξε και αυτή…» δηλώνει η ίδια.

Επίσης, κάτοικος της πολυκατοικίας είπε για το περιστατικό πως «άκουσα φωνές και είδα μια κυρία να έχει κρύψει τα παιδιά και να φωνάζει: μην πέσεις, μην πέσεις. Κοιτάω επάνω, βλέπω τη μαμά έξω από το κάγκελο και ακούω τη μαμά από κάτω να λέει: μην πέσεις και εσύ. Της φωνάζω και εγώ: μην πέσεις, μην πέσεις, μπες μέσα. Και πήγα μέσα να βάλω παπούτσια να ανέβω προς τα πάνω και ακούω τον θόρυβο, είχε πέσει και η ίδια».

«Μετά κατέβηκα κάτω γρήγορα, ήρθε ο πατέρας, κόντευε να καταρρεύσει. Τον κράτησα να μην σηκώσει τη μαμά ή το παιδί γιατί ήταν χτυπημένες. Μένω στην ίδια πολυκατοικία, εγώ στον πρώτο και η οικογένεια στον πέμπτο» περιγράφει.

«Ήρεμη γυναίκα η αυτόχειρας» 

Άλλος κάτοικος της περιοχής στο Νέο Κόσμο περιγράφει κι εκείνος με σοκαριστικές λεπτομέρειες τις δραματικές στιγμές. Όλα έγιναν λίγα λεπτά πριν επιστρέψει στο σπίτι από τη δουλειά ο άνδρας της νεαρής γυναίκας. Όταν έφτασε στην πόρτα του διαμερίσματος, χτυπούσε για να του ανοίξει αλλά εκείνη είχε κλειδώσει από μέσα.

Κι εκείνος περιγράφει πως τουλάχιστον δυο άνθρωποι προσπαθούσαν να την πείσουν να μην ρίξει το παιδί και να μην πέσει. Όμως εκείνη έμοιαζε αμετάπειστη. Πέταξε το παιδί και στη συνέχεια το ακολούθησε στο θάνατο.

Μεγάλες προσπάθειες να επαναφέρουν το άτυχο παιδάκι 

Από την πτώση, η μητέρα έχασε ακαριαία τη ζωή της, ενώ το τετράχρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο Παίδων και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς, χωρίς δυστυχώς επιτυχία.

«Κορίτσι ηλικίας 4,5 ετών διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α «Π. & Α. Κυριακού» στις 17:00, διασωληνωμένο από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, άσφυγμο με κόρες σε μυδρίαση υπό καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Έγινε προχωρημένη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση χωρίς αποτέλεσμα. Δηλωθείσα ώρα θανάτου 17:40» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: