Μέχρι το Ναύπλιο έφτασαν οι καπνοί από την πυρκαγιά στην Εύβοια

Κοινοποίηση:
trelainom

Οι πυκνοί καπνοί από τη τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται από τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Αυγούστου στην περιοχή δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας όχι μόνο έφτασε μέχρι την Αθήνα αλλά συνέχισε, φτάνοντας μέχρι το Ναύπλιο.

Φωτογραφίες από την πόλη της Πελοποννήσου δείχνουν όσο «θολή» είναι η ατμόσφαιρα, θαμπώνοντας μέχρι και το ηλιοβασίλεμα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ανάφλεξη οργανικής καύσιμης ύλης απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα διάφορους ρυπαντές όπως μονοξείδιο του άνθρακα, οξείδια του αζώτου (ΝΟx), διοξείδιο του θείου, αιωρούμενα σωματίδια (ΑΣ) καθώς και άλλες ουσίες οι οποίες ενδέχεται να βρίσκονται εντός του πεδίου της πυρκαγιάς και να περιέχονται σε σκουπίδια, εγκαταλειμμένα υλικά, οικίσκους κλπ και απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της καύσης.

Η προσωρινή υπερσυγκέντρωση αυτών των ουσιών, καθώς και η μεταφορά τους με τη βοήθεια του ανέμου σε γειτνιάζουσες περιοχές, ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας στο γενικό πληθυσμό και στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: