ΜΙΑ ΖΩΗ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ… Η Βρετανία «δίνει» την Κυπριακή ΑΟΖ στον Ερντογάν! – Επιστολή Αναστασιάδη στην Τερέζα Μέι

Κοινοποίηση:
1

Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο ύπατος αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο. Διάβημα διαμαρτυρίας για την στάση της χώρας του και την στήριξη στην Τουρκία! Οργή για την δήλωση του υπουργού Ευρώπης της Βρετανίας υπέρ του Ερντογάν.

Αναβρασμός επικρατεί στην Κύπρο για την στάση της Βρετανίας απέναντι στην Λευκωσία και την στήριξη που παρείχε με προκλητικές δηλώσεις του ο υπουργός Ευρώπης της Βρετανίας, Άλαν Ντάνκαν. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα στείλει μέσα στην ημέρα επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Σήμερα ο ύπατος αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα προς την Κυβέρνηση της χώρας του μετά και τη διφορούμενη απάντηση που δόθηκε στη δημοσιότητα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Ευρώπης, Άλαν Ντάνκαν.

Το βράδυ της Τρίτης (14/05/2019) το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία επαναλαμβάνει ακριβώς τα όσα είπε προηγουμένως ο Ντάνκαν. Συγκεκριμένα γράφει: «η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ότι, σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, διερευνητικές γεωτρήσεις δεν θα πρέπει να προχωρούν σε οποιαδήποτε περιοχή στην οποία η κυριαρχία είναι υπό αμφισβήτηση».

Στη συνέχεια κρατάει ίσες αποστάσεις από Τουρκία και Κύπρο αναφέροντας για την κυπριακή ΑΟΖ: «Αναγνωρίζουμε το κυριαρχικό δικαίωμα της Δημοκρατίας της Κύπρου να αξιοποιήσει το πετρέλαιο και το αέριο στη διεθνώς συμφωνημένη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Πιστεύουμε ότι το πετρέλαιο και το αέριο της Κύπρου θα πρέπει να αναπτυχθεί προς όφελος όλων των Κυπρίων, όπως έχει ξαναπεί το Foreign Office».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας χθες τη δήλωση του Βρετανού Διπλωμάτη, τον χαρακτήρισε απαράδεκτο.

«Η όλη στάση του το μόνο που δεν αντικατοπτρίζει είναι την ορθή πολιτική που θα έπρεπε να ακολουθεί η Μεγάλη Βρετανία με τα όσα συμφέροντα έχει στην Κύπρο, και η στήριξη που έτυχε η Βρετανία στις κρίσιμες ώρες που περνά, υπήρξε χωρίς προηγούμενο, έστω και από τη μικρή μας χώρα η οποία έχει την ίδια ψήφο με τις υπόλοιπες», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με πληροφορίες από reporter.com.cy

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Οι αγγλοι παντα φουστηδες ηταν και αποικιοκρατες ξεζουμιζοντας την υφηλιο.Τι καλυτερο να περιμενεις απο αυτους.

  2. 2014

    O Αναστασιάδης, πήγε στην Αμερική για να χειρουργηθεί σε ….Εβραικό Νοσοκομείο !!!!

    Συγκεκριμένα θα χειρουργηθεί ΣΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ “MOUNT SINAI” !!!!

    Όπως διαβάζουμε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων:

    http://www.cna.org.cy/webnews.asp?a=3ae21b1b1d5f495dbf9df38af28553f9

    “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εισήχθη στις 16.00 ώρα Κύπρου (9.00 ώρα Νέα Υόρκης) στο Νοσοκομείο “Mount Sinai”, στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς, από τον γνωστό καρδιοχειρουργό δρα. Ντέιβιντ Ανταμς. (David Adams)

    Ποιό είναι όμως αυτό το νοσοκομείο ; Είναι το πρώτο ΕΒΡΑΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ που ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1855 όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα τους: http://www.mountsinai.org/about-us/who-we-are/history

    Το νοσοκομείο αυτό διαθέτει Κέντρο γενετικών ερευνών για Εβραικές γενετικές παθήσεις:
    http://www.mountsinaifpa.org/patient-care/practices/genetics/programs-and-services/mount-sinai-center-for-jewish-genetic-diseases

    Διαθέτει επίσης Εργαστήριο Εβραικών Γενετικών παθήσεων. Διαβάστε εδώ τι γενετικές προδιαθέσεις έχουν οι Χαζαρο-Εβραίοι (Αshkenazy) :

    http://icahn.mssm.edu/static_files/MSSM/Files/Research/Labs/Genetic%20Testing%20Laboratory/Jewish-Genetic-Screening-Brochure.pdf

    Ο γιατρός του ονομάζεται Δαυίδ Αδάμ (David Adams), είναι Εβραικής καταγωγής, και έχει διευθυντική θέση στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

    Τι δουλειά έχει ο Πρόεδρος της Κύπρου να χειρουργηθεί σε Εβραικό Νοσοκομείο, και από Εβραίο γιατρό;

  3. 2013

    Μέλη Rotary σε Αναστασιάδη: “Ας βγεις απ΄ τον α΄ γύρο…”!!! (3 ΒΙΝΤΕΟ)

    Την πρόταση του ροταριανού ομίλου Λάρνακας και Κιτίου, αποδέχθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης .

    Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ρόταρυ Λάρνακας και Κιτίου για την υποψηφιότητα του, βρέθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου στην Λάρνακα. Εκεί ο κ.Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη του ροταριανού ομίλου αλλά και να παραθέσει συνοπτικά τις απόψεις του όσον αφορά στις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει σε περίπτωση εκλογής του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πέραν από τα μέλη του ροταριανού ομίλου ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης, με την σύζυγό του, αλλά και πολιτικά πρόσωπα.

    Το 24h.com.cy παρευρέθηκε στην εκδήλωση όπου συντονιστής της, ήταν και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παπαδόπουλος.

    Είσοδος Αναστασιάδη στην εκδήλωση
    Ροταριανού Ομίλου Λάρνακας1

    https://youtu.be/5tEiRbQGsdI

    Σε ευχάριστο κλίμα κύλησε η συζήτηση. Μάλιστα ο κ.Αναστασιάδης αστειευόταν συνεχώς με τον κόσμο αλλά και τον Δήμαρχο Λάρνακας. Κάποιοι απο το κοινό δεν δίστασαν -σε προσωπική συζήτηση με τον υποψήφιο- να του αναφέρουν πως “όλοι ξέρουμε πως θα είσαι ο επόμενος πρόεδρος, όπως δείχνουν οι στατιστικές. Ας βγεις απο τον πρώτο γύρο να μην χρειαστεί να πάμε σε δεύτερο και να εξοικονομήσουμε και λεφτά”

    Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής ο κ.Αναστασιάδης δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό, τις οποίες απάντησε χωρίς καμία εξαίρεση και συνάμα χωρίς να ασκήσει κριτική στο ήδη κυβερνών κόμμα και την Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια. Οι απαντήσεις που έδωσε ενθουσίασαν το κοινό, αφού άκουγες δεξιά και αριστερά τα πηγαδάκια να αναφέρονται στις στρατηγικές που πρόκειται να ακολουθήσει αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το χειροκρότημα πέρα από ζεστό, φαίνεται να επιφυλάσσει και την θετικότητα του προς την υποψηφιότητα Αναστασιάδη απο μια μεγάλη μερίδα του ροταριανού ομίλου. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση άφησαν τα σχόλια και το θερμό χειροκρότημα στις απαντήσεις του υποψηφίου.

    «Η Κύπρος έχει ανάγκη από ένα κράτος που δεν θα επιβαρύνει δυσβάσταχτά τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας αλλά θα μετατραπεί σαν σύμμαχος του ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη, που θα ξοδεύει έξυπνα και στοχευμένα μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και που δεν θα φορτώνει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις τα ελλείμματα και τα χρέη του. Στόχος μας είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο προϋπολογισμός να έχει πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας χωρίς να έχουμε ανάγκη τους ξένους ή χωρίς την δημιουργία νέου χρέους. Είναι ένας φιλόδοξος αλλά πραγματοποιήσιμος στόχος», δήλωσε ο κ.Αναστασιάδης.

    Ο υποψήφιος για την Προεδρία, Νίκος Αναστασιάδης σχολίασε την δημόσια υπηρεσία χαρακτηρίζοντας την ως υδροκέφαλη ενώ ταυτόχρονα πρότεινε τρόπους ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και να δημιουργηθεί έδαφος αποτελεσματικότητας και σωστής αξιοποίησης τόσο των υπαλλήλων όσο και των μέσων που υπάρχουν στην δημόσια υπηρεσία. «Προτείνουμε την δημιουργία υφυπουργείων. Αυτή η πρόταση και η πραγματοποίηση της δεν θα επιβαρύνει ούτε σεντ τον προϋπολογισμό. Θα υπάρχει Υφυπουργός Ανάπτυξης για την προώθηση όλων των πολιτικών για αποτελεσματικότερη, πιο σύγχρονή και ευέλικτη δημόσια υπηρεσία».

    Μάλιστα αναφέρθηκε στην απαράδεκτη μέχρι τώρα διαδικασία έκδοσης τίτλου ιδιοκτησίας η οποία διαρκεί χρόνια και υποσχέθηκε ότι σε περίπτωση εκλογής του θα προβεί στις απαιτούμενες κινήσεις ώστε η Έκδοση τίτλου να γίνεται σε μια μέρα, όπως σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό βέβαια το βήμα προβλέπει, όπως αναφέρθηκε ο κ.Αναστασιάδης «αυστηρότατες ποινές σε όσους επιβλέποντες μηχανικούς δώσουν ψευδή στοιχεία».

    Μίλησε, επίσης με παραδείγματα για τις αλλαγές που στοχεύει να πραγματοποιήσει σε διάφορους τομείς, όπως ο επενδυτικός, εκπαιδευτικός, στην υγεία, στην δημόσια υπηρεσία, στην ανάπτυξη, όπως επίσης και πως πρόκειται να αντιμετωπίσει φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς.

    Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Νίκου Αναστασιάδη.

    http://www.dailymotion.com/video/xwxxcx_o%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-n-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B71_news

    http://www.dailymotion.com/video/xwxxdk_o%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-n-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B72_news

    http://dependent-world.blogspot.gr/2013/02/meli-rotary-se-ananstasiadi–as-vgeis-ap-ton-a-gyro.html

  4. ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

    Tα βρώμικα, πολιτικά παιγνίδια των “φίλων & συμμάχων ” μας Αγγλων, με σκοπό την ερήμωση του Ακριτικού νησιού μας, πριν από 60 + χρόνια [ video ]

    Απόσπασμα, από την έκπομπή ” ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, Η ΕΥΡΩΠΗ ” , παραγωγής 1981, που αναμετέδωσε η ΕΤ1.

    https://www.youtube.com/watch?v=xDdf0cs01bw

    1. τι μπουρδες γραφεις βρε ναζιστικο βλητο?

Comments are closed.