Κρούσμα φυματίωσης σε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού – Θετικό το πλήρωμα στο «μαντού»

Κοινοποίηση:
1

Στέλεχος βρέθηκε να έχει ασθενήσει, αλλά εκείνο που προκάλεσε αναστάτωση στο πλοίο, στη Διοίκηση Φρεγατών, αλλά και στο ΓΕΝ ήταν πως μεγάλος αριθμός μελών του πληρώματος βρέθηκε θετικός στη δερμοαντίδραση «μαντού».


Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ο συναγερμός έληξε όταν έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και ακτινογραφίες, και διαπιστώθηκε πως οι θετικοί στο «μαντού» αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες δεν είχαν ασθενήσει.

Το περιστατικό καταγράφηκε στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» πριν από μερικές ημέρες. Κατά τη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων ένα στέλεχος εμφανίστηκε να έχει ασθενήσει από φυματίωση. Αμέσως τέθηκε σε ισχύ το ιατρικό πρωτόκολλο, ο ασθενής μπήκε σε καραντίνα και του χορηγήθηκε αντιβίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διψήφιος αριθμός στελεχών βρέθηκε ταυτόχρονα να είναι θετικός στο «μαντού» και το γεγονός δημιούργησε προβληματισμό. Τα στελέχη πήγαν για εξετάσεις και ακτινογραφίες, και ευτυχώς διαπιστώθηκε πως δεν είχαν ασθενήσει. Τώρα, το γιατί συνέβη αυτό, αποτελεί ζητούμενο. Πιθανόν να πρόκειται για προσωπικό που είχε εμβολιαστεί τα τελευταία χρόνια κατά της φυματίωσης.

Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το ΓΕΝ, οι εξετάσεις για το προσωπικό της φρεγάτας θα επαναληφθούν προς αποφυγή άλλου κρούσματος ασθένειας. Διαψεύδεται δε κατηγορηματικά η επαφή με μετανάστες, καθώς το πλοίο δεν έχει συμμετάσχει σε κάποια αποστολή τέτοιου είδους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΚΟΛΛΗΣΕ ΑΠΟ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΥΤΕ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ.
    ΟΣΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΗΣΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ.

  2. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ, ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΣ ΄ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΙΤΑΡΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΓΧΡΩΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ………

  3. Είναι πιθανόν ότι το πλήρωμα δεν ήλθε σε επαφή με μετανάστες, αλλά με βεβαιότητα ήλθε σε επαφή με ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Κάθε τόσο στέλνουν τα πολεμικό ναυτικό να μαζεύει λαθροπιθήκια που όχι μόνο φυματίωση έχουν αλλά και ηπατίτιδα, ψωρίαση, AIDS, στρεπτόκοκκο και σταφυλόκοκκο – από τα 2 τελευταία είχε πολλά περιστατικά σε τουρίστες το 2016 και 2017 καθώς οι επενδυτές τα έκαναν στην άμμο, τα σκέπαζαν και οι ανύποπτοι λουόμενοι κάθονταν μετά από πάνω ή δίπλα – όπως επίσης από τραπεζοκαθίσματα και παγκάκια που κάθιζαν και έπιαναν και μετά κάθονταν ο κάθε ανύποπτος τουρίστας- δεν προλάβαιναν οι γιατροί τότε να εξετάζουν και να συνταγογραφούν.

      1. Ολα τα υπόλοιπα όμως,είναι και παραείναι βλαμένε-η.. Είπες μια μαλακία στο πάτερο,μόνο για να την πείς ζωντόβολο…Και γα@@ τα επιχειρήματα μυαλοκομένε…Τόσο βλήματα πιά…

      2. Ακού μπετόστοκε η ψωρίαση είναι πολλών ειδών, όπως πχ. η πυώδης ψωρίαση. Ένας από τους λόγους λοιπόν εμφάνισης της είναι οι λοιμώξεις….Κατάλαβες όλμε;

    1. Καληνύχτα Κεμάλ… Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ…

      1. Καληνύχτα και σε σένα…Ονειρα γλυκά και καλά ξυπνητούρια…

Comments are closed.