Κραυγή αγανάκτησης στην Κύπρο! Τούρκοι έποικοι μπήκαν στα χωράφια και έκοβαν ελιές (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
b_deneia

Κραυγή αγανάκτησης από τον Κοινοτάρχη Αυλώνας, Μενέλαο Σάββα για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στη νεκρή ζώνη, καθώς οι Τούρκοι συνεχίζουν απτόητοι την προώθησή τους με τη μέθοδο καταπίεσης των ελληνοκυπρίων και την κλοπή γης και γεωργικών προϊόντων.

Χθες, τρεις έποικοι και συγκεκριμένα δυο γυναίκες και ένας άνδρας μπήκαν στα χωράφια Ε/κ και άρχισαν να κλέβουν ελιές.  Την ίδια ώρα, ένας άλλος Τούρκος γεωργός μπήκε σε χωράφι που ανήκει σε Ε/κ και άρχισε να εκτελεί γεωργικές εργασίες.

Μιλώντας στο AlphaNewsLive, ο Κοινοτάρχης Αυλώνας επεσήμανε ότι οι παραβιάσεις στην περιοχή γίνονται συστηματικά.

74506386_565855674220251_7455920057416155136_n

«Δεν είναι πρώτη φορά που έγινε, η υπομονή μας εξαντλήθηκε περιμέναμε καιρό από τα ΗΕ να σταματήσουν αυτές τις προκλήσεις. Προσπαθούσαμε με διπλωματικά μέσα να βρούμε τρόπο να σταματήσουμε αυτές τις προκλήσεις». 

Όπως θα δείτε παρά την παρουσία μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ συνέχιζαν απτόητοι να κόβουν τις ελιές.

Μιλώντας για τα περιστατικά που που σημειώθηκαν χθες ο Κοινοτάρχης Αυλώνας είπε,

«Τα Ηνωμένα Έθνη ήρθαν άμεσα στο σημείο και προσπάθησαν να τους σταματήσουν αλλά και οι τρεις συνέχιζαν σαν να ήταν δικές τους οι ελιές. Στην άλλη πλευρά ένας Τούρκος γεωργός άρχισε να καλλιεργεί Ε/κ τεμάχια. Προσπάθησαν και σε αυτή τη περίπτωση να τον σταματήσουν αλλά συνέχισε».

Υπάρχουν δεκάδες Ε/κ γεωργοί στην Αυλώνα όπως είπε ο Μενέλαος Σάββα και λόγω των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια.

«Οι προκλήσεις είναι συνεχόμενες και δεν λαμβάνουν κανέναν υπόψη. Οι γεωργοί της Αυλώνας νιώθουν ανασφάλεια γιατί δεν έχουν προστασία από κανένα. Έκανα υπομονή μέχρι τώρα γιατί με διαβεβαίωναν τα Ηνωμένα Έθνη πως θα παρέμβουν αλλά 45 χρόνια γίνεται το ίδιο πράγμα».  

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: