Κρήτη: Στα Δικαστήρια οίκοι ανοχής για να… «παγώσουν» τις διαδικασίες σφράγισης

Κοινοποίηση:
brothel

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τους τέσσερις οίκους ανοχής που έχουν μείνει στο Ηράκλειο.

Και αν η Κατερίνα Χέλμη έλεγε στην θρυλική ταινία «αν φύγεις θα φαρμακωθώ», οι ιδιοκτήτριες των τεσσάρων οίκων σκέφτηκαν πιο πρακτικά και αποφάσισαν να προσφύγουν δια των συνηγόρων τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου, σε μία προσπάθεια να «παγώσουν» τις διαδικασίες σφράγισης, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Δήμου.
Ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής για αναστολή της διαδικασίας σφράγισης μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης. Η απόφαση αναμένεται αύριο. Όπως υπογραμμίζεται η λειτουργία των τεσσάρων οίκων ανοχής είναι επιβεβλημένη για προφανείς κοινωνικούς λόγους, σε μία μεγαλούπολη όπως το Ηράκλειο.
Ο δικηγόρος Κώστας Παπαμαστοράκης, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά τον έναν εκ των τεσσάρων οίκων ανοχής (λειτουργεί επί 23 συναπτά έτη) τονίζει ότι η συνέχιση της λειτουργίας τους σε καμία περίπτωση δεν βλάπτει το δημόσιο συμφέρον.
Επιπλέον επισημαίνει ότι οι αυστηροί περιορισμοί που τίθενται σχετικά με την απόσταση τους από σχολεία, παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές και εκκλησίες, καθιστούν σχεδόν ανέφικτη την εύρεση άλλου οικήματος εντός πόλης.
Πηγή: cretalive.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: