Κρήτη: «Έβγαλε ένα τσεκούρι με και με απειλούσε και μετά έσφιξε την ζώνη στο λαιμό μου»

Κοινοποίηση:
4622048

Μία τουλάχιστον τρομακτική νύχτα έζησε ένας οδηγός ταξί στην Κρήτη όπου οι πελάτες του επιτέθηκαν γιατί ήθελαν να τον ληστέψουν και παραλίγο να τον… σκοτώσουν

Ο ταξιτζής περιέγραψε το νυχτοκάματο του τρόμου της περασμένης Τετάρτης 22 Οκτωβρίου στο neakriti.gr. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ληστές του επιτέθηκαν για… 50 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 23:00, όταν οι δυο άντρες, με καταγωγή την Ρουμανία, τον κάλεσαν από το Πετροκεφάλι για να τους μεταφέρει στις Μοίρες.

Φθάνοντας εκεί, διαπίστωσαν ότι το καφενείο είναι κλειστό και τότε οι δράστες ζήτησαν από τον ταξιτζή να τους επιστρέψει και πάλι πίσω στο χωριό που διαμένουν.

«Μου έβαλε και τα χέρια στο πρόσωπο και την μύτη για να μην μπορώ να αναπνέω»

«Κατά την επιστροφή λοιπόν, στα μέσα του δρόμου μου είπαν να αλλάξω πορεία και να πάρω άλλο δρόμο. Εγώ αρνήθηκα και τότε οι ίδιοι εξαγριώθηκαν. Μου ζήτησαν μάλιστα να μου δώσουν χρήματα και όταν τους είπα όχι, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου.

Ο συνοδηγός έβγαλε ένα μικρό τσεκούρι και με απειλούσε. Μου έβαλε και τα χέρια στο πρόσωπο και την μύτη για να μην μπορώ να αναπνέω. Προσπαθούσα να αμυνθώ και την ίδια ώρα που παλεύαμε, ο άλλος μου έβγαλε τη ζώνη του και μου την έβαλε στο λαιμό και με έσφιξε. Τότε εγώ έχασα τις αισθήσεις μου» τονίζει ο οδηγός ταξί.

Σωτήρια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσία από την περιοχή μίας γυναίκας που είδε ξαπλωμένο τον 59χρονο στο δρόμο. Έντρομη πήγε στο καφενείο και ζήτησε βοήθεια από τους συγχωριανούς.

«Περνούσε η γυναίκα και με είδε ξαπλωμένο. Έτρεξε και το είπε στους συγχωριανούς. Αμέσως ήρθαν οι άνθρωποι ενώ ήταν ακόμη οι δράστες στο ταξί μου και έψαχναν. Μόλις είδαν τα αυτοκίνητα πήγαν να φύγουν. Ο ένας έφυγε, ο άλλος μπερδεύτηκε και τελικά δεν γλύτωσε αφού τον έπιασε η αστυνομία».

«Δεν θα εξυπηρετήσω ανθρώπους που δεν τους γνωρίζω»

Ο 59χρονος μετέβη στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και από εκεί κατευθείαν στο ΠΑΓΝΗ.

«Στο νοσοκομείο δεν έμεινα, έκανα τις εξετάσεις που έπρεπε και μετά έφυγα. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα σοβαρά, μόνο κάποια χτυπήματα με μάτωμα στο πρόσωπο και την μύτη μπροστά, ενώ ο ιατροδικαστής μου είπε ότι θα μιλήσει με αστυνομία για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ο ίδιος πάντως δεν κρύβει την ανησυχία του για το τι μπορεί να συναντήσει κάθε φόρα που παραλαμβάνει πελάτη , υπογραμμίζοντας πλέον με έμφαση ότι από εδώ και στο εξής θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τους πελάτες κυρίως με τα τηλεφωνήματα που θα δέχεται τις βραδινές ώρες.

«Δεν θα εξυπηρετήσω ανθρώπους που δεν τους γνωρίζω, παρά μόνο ανθρώπους  που ξέρω πολύ καλά».

Και οι δύο άντρες τελικά συνελήφθησαν ενώ από τα 50 ευρώ που έκλεψαν, οι αρχές βρήκαν και παρέδωσαν τα 30 ευρώ στον παθόντα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: